Ahoew!

Dat het hier gene vetten is geweest de laatsten tijd. I know.
Weinig inspiratie, weinig tijd en vooral ook weinig energie. Ahoew!

Op het werk zijn het rare tijden, vol veranderingen, onduidelijkheden en onzekerheden. Gelukkig vallen er elke dag puzzelstukjes in elkaar en kijken we ondertussen hoopvol naar de toekomst.

Twee kinderen die volop evolueren en veranderen en elk hun lastige momenten hebben. Daarnaast probeer ik ook nog hier en daar te gaan sporten en voila: het perfecte recept voor een verwaarloosde blog is geboren.

Maar ik ben er nog. Ik lees nog hier en daar wat jullie uitspoken en hoop op beterschap.

Hier gaat alles vrij goed. Er zijn een hoop vermoeiende weken geweest en dan was daar eindelijk de vakantie. De vakantie was leuk en mega ontspannend, maar ook leerlijk. Jools gaat ondertussen naar school als of het nooit anders was. Sinds haar schoolstart was het hier even zoeken. Naar een nieuw evenwicht, maar ook naar een nieuwe manier om goed te functioneren. Op vakantie leerde ik dat het tijd was om een paar dingen aan te passen. De laatste weken kwamen we elkaar alleen nog tegen in gezinsverband. Het waren drukke tijden en de kinderen veranderden sneller dan wij konden volgen, zo leek het. Ze zijn plots zo hard gegroeid en wij liepen achter….

Plots hadden we geen peuter en baby meer, maar een echte kleuter en peuter. En eerlijk? Ik moest effe zoeken. Zoeken naar een manier om om te gaan met die nieuwsgierige, leergierige kleuter. Héél mijn leven droomde ik van rozige babies en rondwaggelende peuterkes. Maar over de fase daarna kon ik mij nooit veel voorstellen….Ik vond het soms dan ook moeilijk inspiratie te vinden over hoe ik Jools kon entertainen. Ondertussen is er hier een hele wereld opgegaan van knutselen, knippen, plakken en vingerverven. Ook zoek-boeken zijn een mega succes!

Daarnaast had Jools het lastig met het feit dat zij bij slecht gedrag gestraft werd (in de hoek staan of op de stoute trap zitten) en dat Ellis dat niet moest (omdat zij daar nog te jong voor is). We besloten haar duidelijk te maken dat het groter zijn ook voordelen met zich meebrengt. Zo mag zij nu iets langer opblijven (zowel smiddags als savonds) en doen we nu ook extra dingen met haar/voor haar alleen: “grote meisjes” uitstapjes, onze nagels verven of bij het eten een extra stukje worst krijgen. Kleine veranderingen die er wel voor zorgen dat alles wat vlotter en vrolijker verloopt.

Ook Ellis heeft een hele lastige periode gehad van veel brullen en kwaad worden. We letten er nu op dat ook zij wat meer activiteiten op haar maat krijgt. Het gebeurde, onbewust natuurlijk, iets te vaak dat we Jools bijvoorbeeld lieten knutselen zonder haar erbij te betrekken omdat ze daar in ons hoofd nog te klein voor was. Nu laten we haar gewoon gezellig erbij zitten en wat wasco’s opeten (cause that’s what happens als je haar alleen laat met knutselgerief).  We spelen ook wat vaker met haar apart in plaats van dat zij altijd moet meedoen met de “grotere” spelletjes van Jools. Ook hier moesten we even wennen aan het feit dat ze géén baby meer is, maar een ondernemende peuter die erg graag geëntertaind wordt.

Een hoop veranderingen dus en de vakantie kwam eigenlijk net op het perfecte moment. Twee kinderen op korte tijd is niet altijd makkelijk, maar gelukkig volgen na de moeilijke weken ook altijd weer wat fijnere (rustigere) weken. Ik denk dat we nu weer in een goede periode aan het komen zijn.

Ieder heeft zijn plaatsje weer gevonden en iedereen is content….Nog een paar weken school en dan kunnen we weer op zoek naar een nieuw evenwicht én een nieuw schema zodat we allen heelhuids de zomervakantie doorkomen. Benieuwd wat dat zal geven.

4 comments

 1. Jullie zijn goed bezig! Hopelijk heeft die vakantie veel deugd gedaan.

  Hier ook een kleuter die nood heeft aan beetje vakantierust en dagjes exclusieve aandacht, aandacht krijgen zonder hij moet stout zijn ;-).Ik betrap me er zelf op dat ik soms teveel verwacht van Lou. Hij is in verhouding met Ellis al zo groot, hoewel hij ook nog best klein is.

 2. Hi Jessie

  tips voor kleuren, knutselen, plakken zijn welkom ! Zelf ben ik niet zo creatief maar ik moet er ook eens mee beginnen want de kindjes vinden het leuk. Het is wel een kwestie van het een beetje in de hand te houden want mijn meisje kijkt en doet graag mee maar mijn zoontje vindt dat hij wordt gestoord en dan wordt het een getrek en geduw… en gezeur en gehuil…
  Wat zijn die zoekboeken eigenlijk ?

  Wij vertrekken begin juli voor 2 weken op vakantie. Kwestie van al te veel opvangproblemen tijdens de zomervakantie te vermijden. Ik ben mijn hoofd aan het breken hoe ik alles in de koffer ga krijgen (we hebben ook nog een stiefzoon van 8 die meegaat)… Hoe is de rit meegevallen ? Of reden jullie ‘s nachts ?

  Vreemd dat Jools niet in het zwembad wou…

 3. @Natalie: Vorig jaar zijn we gereden, vertrokken rond 23u savonds ofzo. Dit jaar ben ik met de kinderen (en mijn ouders) met het vliegtuig gegaan. Ellis kan zo’n kuren hebben en zo luid brullen dat ik dat echt niet zag zitten om 11uur met haar in de auto te zitten. Vliegen duurde maar 1,5 uur ofzo.

  Ivm rijden kan ik alleen zeggen: probeer toch zo veel mogelijk slapende uren te hebben, want zodra ze wakker waren moesten wij echt wel om het uur en half stoppen. Terwijl ze toch veel auto rijden gewoon zijn (van de creche enzo).

  Jools heeft ooit een half jaar lang badfobie gehad. Die gaat alleen graag in water als ze zelf volledige controle heeft. Ze ging dus wel op het trapje maar niets verder (want dan moesten wij haar vasthouden en had ze dus niet zelf de volledige controle)

  Véél plezier op vakantie!!

 4. @ Fie: ja dat herken ik ook. Soms moet je ook even stilstaan bij het feit dat die oudste eigenlijk ook nog best wel klein is hé….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *