Voor de statistieken

Vandaag werden we weer verwacht bij K&G. Het leek al gigantisch lang geleden dus ik was wel’s benieuwd.

Ellis, 15 maand, klokt af op 14 kilo 420. Bijna tien kilo bij sinds haar geboorte dus. Gelukkig is ze ook 86,6 cm en daarmee helemaal in proportie.

Jools die blijft op woensdag een dagje thuis van school om wat bij te slapen en dus ging ze mee op consultatie. Ik liet haar’s opmeten en ook zij bleek redelijk groot voor haar leeftijd: 104 cm was ze, volgende maand wordt ze er drie.

Minder goed nieuws kwam er na een oogtest. Tegenwoordig doen ze een extra oogtest bij K&G. Aangezien ze die test bij Ellis deed, stelde ze voor om het meteen ook bij Jools te doen. Ellis kreeg een oké, bij Jools werd echter een afwijking vastgesteld. Ik kreeg er eigenlijk bijzonder weinig uitleg over, maar ik denk dat ik begreep dat dit zou wijzen op een lui oog. Met een doorverwijzing naar de oogarts op zak verlieten we het bureau. Ik belde direct naar de oogarts, maar daar kunnen we pas terecht in september….Typisch voor oogartsen, maar zo irritant. Al die weken, zelfs maanden die we nu in onzekerheid moeten doorbrengen. Geen fijn vooruitzicht natuurlijk. Hopelijk verliezen we ook geen tijd die we beter zouden doorbrengen met een behandeling? Ik hou mij maar vast aan het feit dat het waarschijnlijk niets erg kan zijn, aangezien nog nooit iemand iets aan Jools’ ogen miszien heeft. Mocht het een zware afwijking zijn, zouden we dat vast toch zelf al gemerkt hebben? Niet?

Iemand hier ervaring met luie kinderogen?

6 comments

 1. ja, ik!
  Emma is geopereerd aan beide oogjes.
  En ze draagt een bril vanwege de afwijking.
  Eigenlijk kan ze zonder bril, maar dan ziet ze moeilijker.
  Maak je niet te veel zorgen! Onze oogarts zegt dat alle kinderen een afwijking hebben. De ogen zijn gewoon aan het groeien. Sommige kinderen hebben daar last van en moeten een bril dragen of andere hulp krijgen.
  x

 2. Toen dochter drie was had ik soms het idee dat ze wat scheel keek, maar papa en oma zeiden dat daar niks van aan was. Toch eens laten checken en bleek dat ze een lui oogje had. Ze heeft eerst een kleine twee jaar met zo’n plakker gelopen maar omdat dat niet echt veel gaf hebben we het oogje operatief laten rechtzetten. Dat was een ingreep van niks, hadden we dat geweten we hadden het kind geen twee jaar met die pestdingen laten rondlopen.
  Kijk ook wat uit met oogartsen. De arts waar ik zelf ging en zeer tevreden van ben bleek maar niks te zijn met kleine kindjes. Ik ben naar iemand anders op zoek gegaan en dat was echt een verademing, heel speels en nam tijd om het kind gerust te stellen en uit te leggen.
  Het komt goed hoor!

 3. Merci voor de reacties!! Ik blijf twijfelen of we gewoon 5 september gaan afwachten (voor de afspraak bij de oogarts die ze ons aanraden omdat ze zo kindvriendelijk is) of we toch al ergens een snellere afspraak moeten proberen forceren.

  Zo’n plakker lijkt mij een zware hel in ons geval. Jools wil NOT like it….

 4. Hi Jessie

  jouw kindjes zijn reuzen !
  Mijn meisje van 15 maand weegt net 9kg voor 78 cm… Mijn zoontje van 33maand is “maar” 92 cm.
  Ze hebben ook allebei krulletjes, net zoals jouw meisjes.

  Hopelijk komt alles snel in orde met het oogje van Jools ! Ik zie tegenwoordig wel veel kindjes met een plakker.

 5. Mijn dochter begint vanaf morgen een brilletje te dragen. Ze scoorde slecht bij de oogtest van het CLB en sindsdien door twee oogartsen bevestigd (tja, ik kan gewoon maar niet geloven dat ze slecht ziet) dat ze astigmatisme heeft. Eén oogje is ook wat lui, maar we moeten nu eerst es het effect van dat brilletje afwachten. Ondertussen heb ik al door dat je wel één en ander kan forceren hoor met die wachttijden. Ze houden altijd veel ruimte op de agenda bij voor vervolgonderzoek. Misschien nog wat meer aandringen? Deed ik bij de tweede arts ook en ‘k heb zo een maand gewonnen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *