J goes a little veggie

Jeuj! Ik mag weer wat dingen uitproberen voor The Insiders!!

Voor ik zwanger werd at ik volledig vegetarisch. Geen vlees en geen vis dus…
Tot ik zwanger wou worden en alles wat kon misgaan, misging. Het slechte nieuws volgde elkaar in sneltempo op (PCO, mijn thalassie gedoe,….) De maanden gingen voorbij en ik werd vrij hopeloos. Mijn grote droom viel in duigen. Ik besloot naar de acupunctuur te gaan, onder het motto “baat het niet dan schaad het niet”. Daar kreeg ik te horen dat ik dringend nood had aan vette vis. Ik moest aan de zalm en konsoorten, anders zou ik zeker nooit zwanger worden. Zei ze. En omdat ik toen hopeloos was én al een paar weken een gigantische goesting in tonijnsla had, deed ik wat me werd opgedragen. Alles voor het grote doel: zwanger worden. Toen een paar weken erna tot ieders verbazing bleek dat ik against all odds spontaan zwanger was geraakt (en dus ook al was geweest toen de acupuncturist mij de vis had aangesmeerd), was het kwaad geschied. Baby 1, later ook gekend als Jools wou tonijnsla! Twas echt een mega craving tijdens mijn eerste zwangerschapsmaanden.

Het vlees liet ik nog een hele tijd achterwege, maar toen ik zwanger werd van Ellis bezweek ik. Het begon met ballekes van den Ikea en eens een curryworstje in de frituur. Geen écht vlees dus, maar van t één kwam t ander en voor ik het wist was ik vegetariër af.

Maar eigenlijk vind ik het zonde. Zes jaar lang miste ik geen vlees, had ik geen enkel probleem om met andere dingen lekker eten te maken. Zelfs op restaurant was er niets aan, alternatieven genoeg, bijna overal!

En dus groeide het idee om hier een paar veggiedagen in te lassen. Per maand, of wie weet zelfs per week. En dus komt dit pakketje Garden Gourmet als geroepen! Tis sowieso mijn favoriete merk van vleesvervangers. De balletjes: kei lekker! De vegetraische stukjes kei lekker voor in een wrap of tussen twee boterhammen.

Dus waarom zouden we het niet doen? Met twee veggie dagen per week verminder je je ecologische voetafdruk al aanzienlijk. Twee dagen! Moet lukken, toch?

Zéker met de lekkere receptenkaartjes die erbij zitten. Ben al benieuwd ze eens uit te proberen! Ik heb nog een aantal bonnen gekregen om uit te delen. Bonnen die het product 100% terugbetalen. Wie wil, laat een comment of stuurt een mailtje. Enige nadeel is dat je even geduld zal moeten hebben tot na onze vakantie!

Smakelijk!

5 comments

  1. Ik ben alvast fan om te proberen. Geen vegetariërs in huis, maar ook hier één tot twee keer per week veggie, omdat ik dat lekker vind en dat alle kinderen (ook de grote man) meer moeten leren variëren op hun bord!

  2. Hey,

    zoals beloofd krijgen jullie zo’n bon! Wel voor maandag namiddag jullie adres even doormailen (jessie at www punt be), Ik verstuur hem maandag en dan moeten jullie snel, snel naar de winkel om de bon in te ruilen voor de free jummie stuff!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *