Naar school, deel 2

Voila, het is gelukt! Ik heb mij een hele dag productief en minder productief beziggehouden en jij bent een hele dag naar school gegaan.

Toen ik, uiteraard te vroeg, op school aankwam, zag ik je door het venster op de kleuterspeelplaats staan. De juf verzamelde jullie om terug naar binnen te gaan. Jij kon mij niet zien en je zag er redelijk op het gemak uit. Toen jullie een kwartiertje later echt naar buiten kwamen brak mijn hart echter. Je was heel hard aan het huilen en zag er een beetje in paniek uit. Ik nam je snel in mijn armen en vertelde je hoe trots ik was. De juf verzekerde mij dat het een goede dag was geweest. Je was pas beginnen huilen toen je hoorde dat iedereen naar huis mocht. Ik vermoed dat het gewoon de opgebouwde spanning was die er even uit moest. Het huilen was snel over en op weg naar huis vertelde je honderduit. Je wees alles wat je zag enthousiast aan en gaf overal commentaar op. Ik vermoed dat je in de klas zelf niet veel gebabbeld hebt en dat je dus je schade moest inhalen.

Toen ik vroeg of het een leuke dag was geweest, of juffrouw Lesley lief was geweest en of je morgen weer naar school zou gaan, antwoordde je volmondig: Ja! Een geslaagde dag dus denk ik.

Hopelijk ben je morgen ook nog enthousiast 🙂

Goed gedaan lieve Jools. We zijn écht super trots op je.
X

5 comments

  1. Super!!! Spannend toch he!
    Hier waren de eerste twee dagen ook een groot succes en toen volgde er een moeilijk week, veel wenen ‘s morgens en niet willen gaan. Maar daarna ging het weer véél beter en nu was ze echt heel blij dat de paasvakantie voorbij was en ze weer terug naar school mocht. 🙂

  2. De nabewaking, daar had ik ook héél veel schrik voor! Vooral omdat er van Jitse haar klas maar twee kindjes heen moeten. Maar dat viel dus super goed mee he. We hebben haar vooraf goed uitgelegd wat dat was en dat we haar niet meteen gingen komen halen en dat ze dan nog een extra koekje mocht eten daar. De juf heeft haar in de loop van de dag ook wat voorbereid en het is super vlot gegaan.
    Jitse heeft het nu altijd over de AA-bewaking. 😉

  3. Super dat Jools het zo goed doet en zo flink is! Het is inderdaad allemaal zo nieuw en spannend, voor haar en voor jullie! Wij moeten nog tot september wachten, ik probeer er nu nog niet al te veel over na te denken 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *