Naar school, deel 1

Lieve, lieve Jools,

Vandaag ben je aan een groot nieuw hoofdstuk begonnen. Vol ongeduld en nieuwsgierigheid. De laatste dagen hadden we er veel over gepraat en over gelezen. “Anna in de klas”, “Lucas in de kleuterklas”…ze passeerden allemaal de revu. En nu dus, letterlijk, het volgende hoofdstuk: “Jools, gaat naar school”.

Om vijf uur werd ik wakker van de zenuwen. Om zeven uur was ik niet meer te houden. Ik kwam naar beneden en jij werd meteen wakker. “Weet je nog wat we vandaag gaan doen, Joolsje?”. “Naar de kleuterklas!!!” zei je, en je veerde recht.

In alle vroegte stonden we op, wij tweeën. Je was super vrolijk, maar toch ook benieuwd. Ik toonde je de inhoud van je boekentas en je was super trots, dat je nu, eindelijk, na dagen zagen, een sapje mocht meenemen.

Voor we vertrokken, maakten we papa wakker zodat hij je ook kon uitzwaaien. En daar gingen we.

Je liep (letterlijk!) luid lachend de straat uit. Op de hoek van de straat zagen we allemaal grote kinderen met boekentassen staan. “Ik wil ook naar school”, zei je nog. Op de speelplaats aangekomen, wou je meteen beginnen spelen. Af en toe keek je op om te kijken dat ik er nog wel was. Toen de bel ging, gingen we samen met jufrouw Lesley naar de klas. Toen je jas en boekentas een plaatsje kregen kondigde ik mijn vertrek aan. Je gaf mij nog een heel bewuste, dikke knuffel en een kus. En hup, weg was je.

Ik ben zo benieuwd hoe het je zal vergaan vandaag. Ik kijk er nu al naar uit om je straks af te halen en al je verhalen te horen.

Véél succes mijn grote flinke lieveling. Doe het goed daar. Maak veel vriendjes en leer veel bij. Kijk je ogen uit en laat je verbazen. Elke dag opnieuw.

Ik ben zo super trots op jou.
X

3 comments

 1. Hi Jessie

  hier vandaag ook de eerste schooldag voor mijn zoontje.
  Hij was niet zo enthousiast als Jools maar hij was ook flink en nieuwsgierig (wat ga ik dan doen, en dan en dan?). Er zijn geen traantjes gelaten. Ik vrees dat het morgen iets anders zal zijn.

  Zelf had ik het ook het moeilijkst op zijn laatste crechedag. Afscheid nemen en loslaten… ik moet het allemaal nog leren. Ik stel me vaak dezelfde vragen als jij en het is hier ook steeds een zoeken naar een goede organisatie met de 2 kleintjes (ongeveer dezelfde leeftijd als jouw meisjes).

  Hij gaat vandaag ook een ganse dag naar school en eet vanmiddag op school. Ik weet niet wat het beste is maar ik wou hem laten wennen aan een “echte” schooldag. Misschien dat hij op donder- en vrijdagen maar een half dagje zal gaan als hij te moe wordt. Wij kunnen gelukkig wat rekenen op de grootouders die niet al te ver wonen. Het zal hopelijk ook wat simpeler zijn als ze allebei naar school gaan want nu moeten we op tijd op de creche en op school zien te geraken… Je kent dat wel. Ons kleinste meisje heeft een moeilijke periode. Vorige week was ze ziek dus weer onderbroken nachten. Overdag wil ze heel veel aandacht van mama : “pakken” x100. Ik vraag me ook af hoeveel de kindjes elkaar gaan missen want bij ons in de (mini)creche was er maar één groep en waren ze dus altijd samen.

  Ik kijk ook al uit naar half 4 net als jij… Hopelijk nemen onze lievelingen een goeie start en zijn ze gelukkig in hun klasje !

 2. Ahhh!! Spannend hé, en toch écht een grote stap vind ik. Ik denk soms dat ik er misschien te veel in op ga, maar ik vind het toch écht wel een grote gebeurtenis en verandering.

  Heb jij ook een blog eigenlijk?

  Was het al maar 15u25! Ik ben nu voor de eerste keer sinds héél lang een hele dag ALLEEN thuis! Al die mogelijkheden zeg 😉 Zo veel dat ik niet weet wat te kiezen 🙂

  Véél succes ook daar!!! Laat maar’s weten hoe het gegaan is!

 3. Je kan er niet genoeg tamtam rond maken vind ik, rond die belangrijke momenten in het leven. Want voor je het weet is naar school gaan ‘gewoon’ en sta je er niet meer bij stil. En het is ook gewoon leuk als herinnering voor later of als vergelijkingsmateriaal voor als de volgende hetzelfde moment beleeft! Wat flink van jools om zo een goede start te nemen. ben benieuwd naar deel 2!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *