Spijtg ….

Vandaag was onze eerste dag back-to-normal.

De abnormaliteit van de afgelopen weken lag hem voornamelijk in het feit dat het lief maar liefst 3,5 week thuis was geweest. Bijna een maand recup stond er op zijn teller. Tijd die hij vooral wou gebruiken om nog’s stevig door te werken in huis. Het plan was om de kelder aan te pakken. Onze kelder zit namelijk op tuinniveau en zijn een aantal ruime kamers met hoge plafonds. Perfect bewoonbaar te maken dus.

Helaas besloten de kinderen dat zo’n thuisblijfvader ook ideaal was om véél ziek te worden. Dus hier en daar snoepten ze zijn werkdagen af. Het voordeel was dat al dat ziek zijn deze keer voor minder stress, gedoe en geregel zorgden dan anders. Ik moest niet holderdebolder thuis blijven, oma’s of CM oppasdiensten moesten niet ingeschakeld worden. Wat een gemak zeg.

Brood was steeds voorradig en medicamenten lagen ‘s avonds gewoon op tafel. Eten deden we altijd samen. En vaak stonden er lekkere home-made speciallekes op tafel. Ik kon zonder stress twee avonden per week gaan sporten….

Tof dat dat was zeg! Ik zweer het: ik zou dat wel gewoon kunnen worden zo’n huisman 🙂

Gelukkig (voor zijn gemoed) was er toch ook voldoende tijd om te verbouwen. Kelder 1 onderging een stevige metamorfose. Het plafond werd uitgebroken, isolatie werd gestoken en een nieuw plafond werd geplaatst en gevoegd. De muren werden geverfd en proper gemaakt en de vloer werd gelijk gemaakt en betegeld. Helaas niet in de mooie zwart-wit tegels van mijn dromen, maar gewoon de goedkoopste 4euro per vierkante meter tegels. Maar: ze zijn ook mooi.

Foto’s zijn er nog niet, want we moeten nu twee weken wachten voor de vloer écht in gebruik genomen mag worden. Maar binnen twee weekends hebben wij dus een mooie, afgewerkte waskelder! Hoera voor mijn lief, een ware huishoud- én verbouwingsheld!

Next up de verbouwingsagenda is het afbreken van onze veranda. In de plaats komt een mooi zomerterras, ik zie het al helemaal voor me.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *