2 jaar en 9 maand Jools

Lieve Jools,

Nog een paar dagen en ’tis echt zo ver. Ik kan het amper geloven. Nog maar drie dagen te gaan in de créche. Soms lijkt het écht nog maar gisteren dat ik jou er voor het eerst achterliet. De dagen, maanden en jaren zijn voorbij gevlogen, net zoals de cliché’s bevelen.

Ik ben zo benieuwd, zo nerveus en zo bang. Benieuwd hoe jij gaat reageren. Nerveus omdat ik niet weet hoe het allemaal gaat zijn en wat ik jou moet meegeven die eerste dag in je splinternieuwe boekentasje. En bang voor al het praktische geregel en alle veranderingen die het met zich zal meebrengen voor ons.

Daarnaast ben ik ook super blij dat we tot nu gewacht hebben. Eerst was het plan je al na de kerstvakantie te laten gaan, maar gelukkig volgde ik mijn gevoel. Het zou te vroeg geweest zijn. Nu merk ik dat je er klaar voor bent. Je bent super nieuwsgierig, leergierig zelfs. Je zal zo blij zijn om te kunnen ravotten met grotere kinderen én je zal je kunnen uitleven bij alle activiteiten. Nu maar hopen dat je je verlegenheid bij eerste, nieuwe momenten snel opzij zal kunnen zetten.

I cross my fingers en ik wens je een super leuke schooltijd toe.

Hier thuis is er verder weinig nieuws. Wel hebben we sinds kort de grote middelen ingezet.

Ja, ja, sinds kort hebben wij een “stoute trap” in huis. Als je niet luistert of een van je kuren krijgt zetten we je even in “time out” op de stoute trap. Je moet dan twee minuten blijven zitten op de derde tree. De eerste keer moesten we een keer of 20 lopen om je er terug op te zetten. Tegenwoordig lukt het al na twee a vijf keer terugzetten. Na de “pauze” ben je plots super braaf en meewerkend. Een wondermiddel, zo lijkt wel! Hoera, voor de supernanny 😉

Ik denk dat ik bij deze ook zal stoppen met je maandelijkse briefjes. Ze waren toch vooral bedoelt om je allereerste maanden goed bij te houden. Uiteraard zullen er nog briefjes volgen. Op momenten dat er iets te vertellen valt wat ik graag wil onthouden. Voor mezelf of voor jou. Je leest me wel, sowieso volgende maand nog een keertje. Dan laat ik je weten hoe je schoolstart je vergaan is.

Véél succes mijn flinke, lieve, grote, stoere, super coole Jools.
Ik zal mijn uiterste best doen om pas te huilen nadat ik de school verlaten heb maandag.

X
je mams

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *