#wijvenweek, de inhaaldag

Ik weet dat ik hier de laatste weken al wel’s een zaag gespannen heb over mijn woensdagen.
Woensdag, mijn vrije 4/5de dag dus. Maar eerlijk is eerlijk. Eén van mijn absolute favoriete momenten speelt zich ook af op die woensdag. Mijn stiekeme, zalige momentje, mijn guilty pleasure zeg maar.

Sinds kort lukt het hier eindelijk goed om Ellis een hele voormiddag op te houden. Het grote voordeel is natuurlijk dat ze na het middageten, samen met Jools gaat slapen. Minstens twee uur rust in huis dus!! Oh zaligheid where have you been?

We eten samen, ik leg ze één voor één in bed en dan is het zover. Ik trippel weer naar beneden en laat alle rommel, alle to do lijstjes en alle klusjes voor wat ze zijn. Vanaf dan is het just me en de zetel! De zetel én een hele stapel boekjes. Want sinds wij van twee, naar vier gegaan zijn, is het soms echt zoeken naar wat rustige me-time. Ik leerde al snel: nemen wat je nemen kan!

En dus is dat mijn moment geworden. Ik neem mijn verzamelde stapel boekjes, gaande van Flair, Goed Gevoel, Dag Allemaal, Mama, Ouders van Nu,…en installeer mij in de zetel. De wereld mag ontploffen op zo’n moment, maar de eerste twee uur zijn alleen maar dit: rustig chillen en boekjes lezen! Arrghhhhhh, zalig!!

Af en toe, in zware tijden doe ik gewoon lekker een dutje mee. Ik zet mijn GSM af en installeer mij onder een dekentje. Ik kan daar zo hard van genieten zeg. Zo’n extra dutje overdag, goud waard i tell you

1 comment

  1. Ik ben dus niet de enige die dat doet! Donderdag is mijn vrije 4/5e dag, en tijdens het middagdutje laat ik ook alles staan en liggen, en kruip ik lekker in de zetel met mijn laptop en een latte.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *