13 maand Ellis

Dertien maand ben je vandaag.  Tot mijn grote verbazing kan je nog niet echt stappen. Ik weet dat daar nog meer dan tijd genoeg voor is, maar ik had altijd gedacht dat jij het snelheidsrecord van Jools zéker zou verslaan. Zij zette haar eerste stapjes op haar 13de vermaanddag, dus tenzij je straks nog uit de startblokken schiet zal haar record staande blijven 🙂

Niet dat we gehaast zijn, maar omdat je zo vroeg was met het rechtstaan dacht ik dat je een snelle stapper zou zijn. Ik krijg nu natuurlijk al angstvisioenen van een 18 maand oude Ellis die er tegen dan waarschijnlijk al 20 kilo weegt en nog altijd niet kan stappen 😉 Auch mijn rug!

Je stapt natuurlijk wel nog aan meubeltjes en stapwagentjes en héél soms sta je al alleen los recht. Tot je het beseft en dan ga je meteen zitten. Aan onze handen stappen vind je totaal niet leuk meer. Je weigert resoluut!

Klimmen is je nieuwe grote hobby: de trap op en af, de zetel, de tripp trapp van Jools…het maakt niet uit. We hebben soms écht ogen te kort.

Je bent een kleine papegaai en herhaald alles wat we zeggen. Je bent super snel met praten en woorden. Je zegt: mama, papa, Jools, Ellis, oma, opa, Kaatje, Bumba. Zeggen wij “een, twee…”, dan roep jij: “drie!”. Je zegt boempatat als je valt en kielekiele als je ons wilt kietelen. Hoor je ons met Jools het alfabet oefenen, dan zeg je bijna alle letters na.

De afgelopen maand was eigenlijk niet zo’n fijne. Je hebt rare kuren en we weten niet goed wat het probleem is. Je lijkt soms al een echte terrible two peuter! Verbieden we je iets of krijg je niet meteen wat je wilt dan zet je het op een brullen. Je legt je languit op de grond en brult en krijst, met tranen en al. Soms , of nee, vaak, doe je het ook zomaar, uit het niets, zonder reden. Dan geven we je eten en zit je te lachen. Van de ene op de andere seconde draai je je hoofd en brul je. Zomaar. Meestal is het even rap voorbij als het gekomen is, maar leuk is anders. Niemand die weet wat er aan de hand is. Hopelijk ben je dus snel wat mondiger, zodat je ons kan duidelijk maken wat het probleem is.

Daarnaast ben je ook redelijk ziek geweest. De longontsteking maakte je super moe en plat. Nog nooit had ik zo’n zieke baby in huis. Gelukkig konden we een ziekenhuisopname vermijden, het scheelde alleszins niet veel.

Hop naar de volgende maand dus. De laatste waarin je samen met Jools naar de creche gaat. In dezelfde periode zal jij in de creche verhuizen van de babygroep naar de kleutergroep. Een eerste grote stap voor je. Ik ben alvast benieuwd hoe het je zal vergaan.

Dertien maand Ellis, dat ziet er ongeveer zo uit:

Fijne vermaanddag gewenst lieve Ellis. Hopelijk ben je de komende maand wat beter gezind, dat zal ons allen goed doen 🙂

Dikke kus,
je mams

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *