#Wijvenweek: dag 1

Nee, nee, ik ben het niet vergeten!!! Maar zoals het een topwijf beaamt heb ik er een helse dag (of toch vooral een helse nacht opzitten) dus vandaar wat vertraging.

Maar wijvenweek dus. Ze/we gaat/n er weer voor. Een hele week wijventhema’s op héél veel blogs! Zalig! Maskers af! Benieuwd wat het zal opleveren.

The way i look today. Ok, lekker confronterend. Een foto zonder make-up, een gewone outfit….Zolang het maar écht is. Niet dat ik normaal zo’n schminkpop ben (helemaal niet), maar toch ga ik niet buiten (laat staan op de foto) zonder: een lijntje onder mijn ogen, wat bruinsel of sand dust en meestal een snelle mascara. That’s it.

Haar kammen? Doe ik niet. Kleren strijken? Nope…ook dat gebeurd hier eigenlijk zelden (oké, het thema was: eerlijk zijn) nooit. De enige tijd in mijn leven dat ik ooit streek, was tijdens mijn zwangerschapsverlof van Jools. Toen vond ik het wel rustgevend: al die mini body-kes en tetradoeken, perfect symmetrisch op elkaar gevouwen…..

Maar dus, ik heb mij ingeschreven dus moet het maar.

Helaas wil het leven wel’s tussen mij en mijn inner beauty queen komen. Net gisteren werd Jools ziek. ik merkte al een hele dag dat ze veel snot had én kortademig was. S nachts hell brake loose. Een héle nacht was ze onrustig, weende en jammerde ze. We gingen troosten, namen haar even bij ons in bed en een tijdje later weer in haar eigen bed….Denk dat ik nooit langer dan een klein uurtje geslapen heb. Ge kunt u niet voorstellen hoe ik mij voelde vanmorgen. ARGHHH nét voor wijvenweek van start zou gaan. Net een dag voor ik super fit heel Londen moet doorhuppelen!!!! Why oh why???

Voeg daar nog aan toe dat we sowieso vroeg moesten opstaan om onze dakwerker te begroeten en ge hebt mijnen ochtend. Als totale zombie waggelde ik mijn bed uit, ondertussen druk aan het bellen en doen om opvang en doktersbezoek voor Jools te regelen. Ik kleedde mij rap, rap aan en voor ik het wist had ik al een lijntje onder mijn ogen getrokken (mijn mega absolute minimum). Damn, dat mocht vandaag (nog) niet!

Ik voelde mij eigenlijk zo:

Hoe grappig is dat? Net op de startdag van Maskers Af, Wijvenweek komt een collega op het werk binnengelopen met dit masker op 😮 En ja, don’t ask, er lopen rare mensen rond op tv-redactievloeren….

….Maar helaas was het thema van deze wijvenweek: maskers af!

Het eerste moment dat ik tijd had om aan een foto van mezelf te denken was toen ik op bureau aankwam….met lijntje onder de ogen dus. Maar verder: NIETS! No mascara, no bruinselke, geen haar gekammen, niet eens over mijn outfit nagedacht. NIETS…..dus one, two, three, here we go: The way i looked today….(help! Wallen-o-rama)

PS. Door mijn driedaagse trip naar Londen is de rest van mijn wijvenweek een beetje onzeker. Geen idee of ik daar a) op internet zal kunnen en er b)tijd voor zal hebben…We shall see, right?

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *