(Not so) Lazy Sunday

Wat is ze zielig zeg. Ellis is heel ziek. Donderdag begon ze met koorts en geen eetlust. De dokter dacht eerst aan een witte angine, maar een onderzoekje later, bleek het toch over een “gewone keelontsteking” te gaan. Ze at of dronk amper en had duidelijk pijn. Toch konden we niet veel doen buiten koortsbestrijding.

Vrijdag en zaterdag ging de koorts de hoogte in en toen ik Ellis terug zag na mijn K3 uitstap met Jools schrok ik nogal. Mijn zielige eendje lag als een slappe vod in de zetel. Met doffe oogjes en rode kaakjes. Ze was super kortademig en hoewel ze van heel de dag nog maar 1,5 uur wakker was geweest, kon ze amper haar ogen openhouden. Haar oogjes draaiden constant weg van vermoeidheid en ze moest vechten om wakker te blijven. Niet goed dus! Buiten een klein beetje vanille ijs en een beetje melk wou ze niets eten of drinken.

De dokter van wacht bevestigde mijn vermoeden. Boven haar keelontsteking had ze er nu ook nog een longonsteking bij gekregen. Arme Ellis! Gelukkig doet de antibiotica zijn werk en is ze vandaag al een ietsie-pietsie beter.

Mijn arme Ellisje. Zo ziek had ik haar (of Jools) nog nooit gezien….

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *