DZV: Mexicaanse tomatenschotel to die for!

Voor iedereen op zoek naar lekkere veggie inspiratie, één van mijn favoriete recepten!

Ingrediënten:
2el olie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes look uit de pers
6 rijpe tomaten, ontveld en gehakt
1 groene paprika, zaadjes verwijderd en gehakt
1 el rode-wijnazijn
1 tl suiker
1/2 tl chilipoeder
375g maïskorrels, uit blik, uitgelekt
125g tortillachips
150g belegen kaas, geraspt
2,5dl zure room

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit de olie in een pan. Fruit ui en knoflook hierin op middelhoog vuur in 3 minuten glazig. Voeg tomaat, paprika, azijn, suiker en chilipoeder toe. Kook de groenten 6 a7 minuten zonder deksel of tot de tomaat gaar is en het vocht verdampt. Voeg de maïs toe en verhit nog 3 minuten. Leg laagjes chips, groenten en kaas in een ovenschaal en eindig met een laag kaas. Bestrijk met zure room. Bak het gerecht onafgedekt 15 minuten. Bestrooi met gehakt bieslook.

I swear to god: super lekker! En geen hond die doorheeft dat ie eigenlijk vegetarisch aan t eten is!
Dus hup! Naar de winkel en kopen die ingrediënten!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *