Dagen Zonder Vlees

Een zéér leuk initiatief, maar ik ga eerlijk zijn: ik doe niet mee. Of toch niet voor écht.
Ik heb mijn dagen al gehad namelijk. Zes jaar lang at ik géén vlees en géén vis. Elke zwangerschap werd ik echter een klein beetje minder veggie :-s

Bij Jools MOEST ik tonijnsla eten. Het MOEST gewoon. Niet alleen met een grote M, maar ook met grote OEST dus…. Ook na de zwangerschap bleef ik vis eten, maar géén vlees. En toen was ik alweer zwanger….En Ellis die wou vlees denk ik. Of ik. Ik maak mij er vanaf. Maar het begon met ballekes van den Ikea. En curryworsten (toch niet echt vlees, ge kent dat wel)…. Ik hield nog even vol en plots was het volledig over. De veggie goesting. Ik boekte een babysit die drie uur kwam babysitten én een restaurant voor t lief en mij. Een intieme date over een steak bearnaise.

Ik ga nu dus niet mee vasten en weer volledig veggie gaan. Ik ga wél weer wat meer lekker veggie koken.

En wat ik ook ga doen, is mijn beste veggie recepten met u delen. Want dat het niet lekker zou zijn is bullshit natuurlijk. Meer dan genoeg alternatieven dezer dagen!

Ik begin met een simpele tip: ga naar Delhaize! Daar hebben ze meeste én lekkerste veggie aanbod vind ik. Dé aanraders vind ik: witte pensen, frankfurter (lees: hot dog) worstjes én braadworsten. Ook lekker voor bijvoorbeeld tussen een wrap zijn de veggie reepjes (die je zelf lekker kruidt met peper, zout en eventueel cayennepeper) van Garden Gourmet.

Volgende keer een mega, super lekkere Mexicaanse ovenschotel, die zélfs to die for is als ge niets met vegetarisme te maken wilt hebben. Mijn god, wat is die lekker!

Aan iedereen die meedoet: Succes, have fun én smakelijk!

1 comment

  1. Wij doen ook mee, maar ook niet volledig. Da’s ook niet de bedoeling, als je er al bewuster mee omgaat en minder vlees eet, is de opzet ook al geslaagd. Dus je doet toch mee 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *