1 Jaar Ellis!

“Twee violen en een trommel en een fluit. Want Ellisje is jarig en de vlaggen hangen uit”.

Zo wil Jools dat we jouw verjaardag inzingen. Een aangepaste versie van Kaatje’s “Eendje die is jarig” lied. Ik zing vrolijk mee en roep ook nog van hipperdepip. Hipperdepip voor jou, mijn lieve, lieve Ellis. Wat ben ik trots. Op jou, op ons, op ons gezin.

Een jaar geleden kregen we jou, als stevige 4 kilo 530 gram brok in onze armen gelegd. Ik kan het echt niet vatten dat dat al een jaar geleden is ondertussen. Ik herinner mij die eerste momenten en dagen nog zo goed. Vers in het geheugen. Met veel details.

De laatste maand was voor het eerst iets lastiger. Je bent ongeduldig en kan soms plots in wenen (brullen) uitbarsten. Niemand die weet wat er op dat moment met je aan de hand is. Ik denk dat je gefrustreerd bent. Je wil zo graag zo veel kunnen, maar het lukt allemaal nog niet zoals jij het zou willen. Ofwel is het jouw manier om wat meer aandacht te vragen. Ik geef het toe. Soms voel ik me wat schuldig. Omdat ik denk dat we jou nooit evenveel aandacht kunnen geven als je zus ooit kreeg. Omdat we soms geneigd zijn om Jools als eerste haar zin te geven, gewoon omdat ze mondiger is, en vooral het luider opeist. Daarom let ik er nu écht veel bewuster op. Om ook jou veel allen-aandacht te geven. En positief te belonen als je flink en braaf aan het spelen bent.

Je klimt en kruipt en kan nu helemaal alleen op en af de zetel. Je speelt ontzettend graag met je popje en met de poppenbuggy. Rammelaars zijn een favoriet en van de gele, gekke clown word je heel vrolijk. Ook in de auto wil je nu geëntertaind worden en je kijkt dan graag in een boekje, of je dolt met je pop of Pippi Langkous.

Je bent een echte tetterkont en praat eigenlijk al vrij veel. Je eerste woord was Bumba (dankzij het vele aerosollen toen met de RSV), mama, papa. Je zei al’s “slaapwel, dada” en gisteren dus ook “Ellis kaka gedaan”. Sinds een paar dagen zeg je ook iets wat moet doorgaan voor “kielekielekiele” waarop je met je handjes graait om ons te kietelen. Super cool natuurlijk!

Je bent nog altijd een echt schatje. Lief, vrolijk, grappig, content. Het was een druk eerste jaar, maar ik had het écht niet anders gewillen. Ik ben zo blij dat jij er bent en kijk al uit naar alle avonturen die we samen nog gaan beleven. Binnenkort zet je je eerste stapjes en gaat er weer een nieuwe wereld voor je open. Ik kijk er alvast naar uit!

Gelukkige verjaardag. Mijn lief, lief konijntje.
Dikke kus, ook van je papa en Jools.
Je mams

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *