Project Living

Wie lately nog op Pinterest was, heeft het vast al door. Tussen al het ziek zijn door, zijn wij hier volop de make-over van onze living aan het plannen/dromen.

Toen we onze living in de huidige staat brachten, was dat namelijk nogal een race tegen de klok. Snel, snel alles bewoonbaar maken alvorens die buik écht zou ontploffen en Jools haar intrek in ons huisje zou gaan nemen. Sindsdien is er hier, in de living, weinig tot niets meer veranderd.

Toen we ons huis gekocht hadden, was het aanvankelijke plan om onze livings als volgt in te delen: Living 1 (aan de straatkant van het huis mét dubbele, grote deur) zou de plaats zijn langswaar we zouden binnenkomen en waar er een boekenkast en een babypark zou komen te staan.
Living 2 zou dienen voor de zetel en tv hoek.

Helaas bleek bij het verhuizen van onze zetel dat die helemaal niet paste in living 2. Doordat er een vrij lange “chaise longe” gedeelte aanzit, bleek ons plan niet mogelijk. Het lange gedeelte blokkeerde namelijk een groot stuk van de doorgang (en de boog). Wat helemaal niet mooi, laat staan handig was. De verhuizers bleven dingen in ons huis duwen, dus we moesten snel beslissen. Zetel in living 1 dan maar en het hele plan omwisselen.

Daardoor zitten wij nu dus met zetel en tv in living 1, waardoor de mooie, dubbele deuren geblokkeerd zijn. Bij binnenkomst lopen wij dus voorbij living 1 en komen we ons huis binnen via Living 2 en een gewone deur. Op zich gaat dat wel allemaal, maar er zou zo veel meer in zou kunnen zitten.

En dus zijn wij op zoek. Naar een mooie, maar ook comfortabele zetel. Eerst dachten we aan iets Chesterfield achting. Maar we blijven twijfelen. Omdat, ik geef het eerlijk toe, ik niet zo’n zetelzitter ben. Ik ben meer een hanger en zelfs zetel-ligger. En dus ben ik bang. Dat we gaan moeten kiezen. Kiezen tussen mooi en comfortabel.

Het tweede issue op ons project living plan is de kasten. Enerzijds hebben we nood aan opbergruimte (voor boeken en ook wat speelgoed). Anderzijds hou ik meer van mooie, niet al te volle kasten met mooie spulletjes erop. Ook daar blijkt het heel moeilijk te zijn om te vinden wat we zoeken. Onze zoektocht gebeurd (in deze fase) ook nog hoofdzakelijk online, want tis écht niet evident om winkels te gaan afschuimen met twee kleine kinders. Ten eerste is er altijd wel eentje dat net moet slapen, eten, zagen. Ten tweede vragen wij al meer dan genoeg een babysit om er s avonds al eens uit te kunnen.

Niet gemakkelijk dus.

Een derde iets waar we over nadenken is onze vloer. Uit mijn Pintererst moodboards viel al snel één ding op. Ik hou precies wel van ruimtes met een witte vloer. Het idee nestelde zich voor het eerst in mijn hoofd toen ik haar huis zag. Wauw! Wat een prachtig huis toch, mét witte vloer én vele kleurrijke accessoires. Prachtig gewoon.

En thank god door Pinterest. Zo kan ik mij nu elke avond al (in mijn hoofd) omringen door mooie dingen en dromen van hoe het hier ooit zal worden. We beginnen binnenkort met het wit verven van de muren (en misschien dus ook de vloer). Ondertussen hopen we de zetel én kasten van onze dromen tegen te komen. En dan zullen we eindelijk een mooie living hebben. Een living om trots op te zijn, een living waarin het fijn thuiskomen is! Ik kijk er alvast naar uit!

Project living in Pinterest foto’s:

2 comments

  1. Ik zou bijna denken dat je over ons huis bezig bent! Zelfde opzet. Alleen hebben wij nu verbouwd en moét je wel via de dubbele deur van living 1 binnen. We zijn dus ook op zoek naar een nieuwe zetel die niet L-vormig is. Een deel kast wordt hier binnenkort wel ingebouwd, maar voor de rest dus ook extra rommelkasten nodig.
    Nu dus maar snel even checken of jij al in mijn lijstje stond van te volgen op Pinterest… interessant!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *