Druk en stil

Dat het hier druk is (thuis), en stil (op de blog).
Maar verder alles goed. Dank u.

Nu ja, goed. Woorden die de situatie beter zouden omschrijven zijn: ziek, snot, nog zieker, hectisch, plannen, herplannen….en soms een beetje zot worden.

Al twee weken kunnen Jools & Ellis niet naar de crèche. Eerst had Jools het zitten, vervolgens had Ellis dat vieze RSV virus te pakken. Bij Jools viel het al bij al nog goed mee. Ellis had het zwaarder te pakken. Gelukkig dat ze zo’n stevig kind is, anders had de situatie er erger uitgezien. Ze bleef onder het piepen en hijgen en amper kunnen ademen eigenlijk altijd nog vrij gelukkig en actief. Maar twee zieke kinderen die niet naar de crèche kunnen/mogen dat vergt nogal wat organisatietalent en improvisatie.

Last minute niet kunnen gaan werken, CM-babysitters aanvragen, opa en oma inschakelen, vroeger stoppen met werken…Gelukkig heb ik het allercoolste werk ooit en zijn ze super begripvol en flexibel voor mij. Zonder deze steun zou het gewoon niet lukken om alles rond te krijgen.

Daarnaast merken we hier steeds meer hoe druk en hectisch het leven is met twee kleine kindjes. Altijd moet er nog wel iets gedaan worden, is er iemand ziek of wil er iemand aandacht. Dat in combinatie met het feit dat wij ver van al onze familie wonen én allebei een (bijna) fulltime job hebben die dan ook nog’s ver van huis is, maakt dat we ons soms afvragen waar we in godsnaam mee bezig zijn.

Gelukkig zijn er ook héél veel super leuke, mooie momenten waarop we intens kunnen genieten van die super mooie zusterliefde. Als Jools Ellis terugziet na een (ziek) dagje thuis. Of elke ochtend eigenlijk als ze elkaar begroeten en blij zijn elkaar weer te zien. Dan ben ik zo blij dat wij met vier zijn nu. Alleen wou ik soms dat er even een pauzeknop bestond…of een fast forward knop. Dat mag ook wel. Dan spoel ik die bacterie volle periode gewoon even door. Weg winter, weg koude, weg snotneuzen en weg RSV met zijn slapeloze nachten.

Hou u dus even in stilte bezig of geniet mee van de zwangerschapsverhalen van al die verse  zwangeren in blogland. Ik kijk al uit naar al hun avonturen, coole babynamen en ja, ook de bevallingsverhalen worden online verwacht…want zo gaat dat nu eenmaal in blogland. Wij delen alles: goede tijden én slechte tijden.

We’ll be back. Als alles hier weer wat vrolijker is.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *