2 jaar en 5 maand

Lieve Jools,

Het was niet onze beste maand samen. Je aanvallen van zeuren en zagen zijn gelukkig voorbij. Maar ze maakten plaats voor iets anders:  apekuren. Waarin je koppig je zin wil of waarin je plots aanvallen van jaloezie krijgt als Ellis te veel aandacht krijgt. Maar je krijgt het voordeel van de twijfel. Je vervelende gedrag was vast een gevolg van die vieze bacteriën. De beestjes die je ziek maakten en er voor zorgden dat je amper kon slapen snachts. Sinds je de ziekte doorgegeven hebt aan je zus is je humeur er enorm op vooruit gegaan.  Tijdens het hoogtepunt van je ziek zijn, was je zelfs beter gezind dan al lange tijd het geval was geweest. Ik denk dat je stiekem genoot van de alleen tijd met mij, de aandacht van de dokter en de extra bezorgdheid die bij het ziek zijn hoort. Nu je zelf vaak voor dokter speelt, was je in je nopjes toen bleek dat je nu zelf een échte dokter mocht bezoeken. Je vertelde het aan iedereen die het horen wilde. “Ik beetje ziek hé, ik naar de dokter gaan”.

Je hebt weer veel geleerd deze maand. Over Sinterklaasje en Zwarte Piet. Het begon met een boekje van Kaatje. Zo wou ik je voorbereiden op wat komen zou: een heuse ontmoeting met de goedheilige man himselve. In no time was je compleet verkocht en sprak je over niets anders meer. Sinterklaasje hier, sinterklaasje daar. Je zong zijn liedjes, vond er zelf uit en keek dagelijks  in het boekje. Ook de aankomst van de Sint viel erg in de smaak. Toen het eindelijk zo ver was, was je heel stoer. Zonder probleem (ok, met een twijfelend gezichtje, grote ogen én een pruillipje) ging je op zijn schoot zitten en nam je de buit in ontvangst.

Binnen exact een maand is het zover. Op de dag dat je 2,5 jaar wordt, zal jij voor het eerst naar school gaan. Enige probleem is dat je (sinds onze trip naar Berlijn) totaal gestopt met potjes interesse. Ik maak er mij nog niet druk in en we laten je gewoon doen. In de kerstvakantie zullen we eindelijk eens werk maken van een echte training, want ik denk wel dat je er klaar voor bent. Het is gewoon een kwestie van er eens tijd voor maken. Weg met die pampers, hier met die hippe onderbroekjes en dan komt het vast wel goed. Gelukkig zijn ze heel begripvol op jouw schooltje. Mocht het toch niet lukken dan is er geen enkel probleem.

We vonden deze maand gelukkig ook een leuke naschoolse opvang. Larissa zal jou twee keer per week van school halen en samen met je spelen tot wij thuis zijn. In de kerstvakantie komt ze nog’s langs om verder kennis te maken met jou en in je eerste schoolweek komen we je eens samen afhalen. Ik hoop alvast dat jullie goed zullen kunnen opschieten.

Verder geniet je enorm van liedjes zingen, boekjes lezen en dansen. Elke paar weken gaan we samen naar de bibliotheek en kiezen we een paar boekjes en CD’s uit. Je houdt nu echt van boeken met echte voorleesverhaaltjes. We proberen je op deze manier een beetje te brainwashen en kiezen steeds boekjes met als hoofdthema: “Op het potje gaan is cool” en “kijk is hoe leuk het is op school”. Je luistert heel aandachtig en als wij eens even geen tijd hebben om voor te lezen merken we dat je luidop de verhalen aan jezelf vertelt. Super schattig én uitermate slim vind ik je dan. Grappig om te zien welke dingen je vooral onthoudt en leuk om te horen hoe je onze intonatie imiteert.

Een andere grote stap deze maand is de complete verbanning van de tuut overdag. Na elk dutje stop je al je tutjes in een kistje, waar ze blijven liggen tot het volgende dutje. Het ging super makkelijk eigenlijk en ik ben blij dat we de stap eindelijk hebben gemaakt.

Hopelijk kan je nu nog even genieten van de laatste weken in de crèche. We zijn alvast super benieuwd naar je eerste schooldagje. Ik hoop dat je in een toffe klas terecht komt en dat je met veel plezier naar school zal gaan. Wat een grote stap. Mijn coole, kleine en soms o zo grote Jools.

Dikke kus,
je mams

 

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *