2 jaar en 4 maand

…en wat een belangrijke maand bleek het te zijn.

Je bent plots gi-gan-tisch veranderd. Je praat in volzinnen, verstaat ALLES wat we zeggen en zingt een dertigtal liedjes volledig mee. Je praat constant en je praat goed. Soms zelfs al een werkwoord in verleden tijd (al lijkt mij dat eerder toeval te zijn?).

Je bent super zelfstandig geworden ook. Je gaat bijvoorbeeld volledig alleen naar de WC: je doet je broek en pamper uit, stapt op het opstapje en gaat op de pot zitten. Het potje interesseert je amper nog, you want the real thing! We zullen eens werk maken van het echte werk door tussendoor geen pamper meer aan te doen.

Daarnaast wil je vele taken van ons overnemen: je doet zelf je kousen aan en als we tijd hebben ook zelf je broek en tshirt. Jij wil Ellis eten geven, een flesje geven en haar hoofdje deppen met een koud washandje als ze koorts heeft (cute, cuter, cutest!). Jij laat de katten binnen en buiten én jij geeft ze eten.

Had ik dit allemaal op voorhand geweten, ik had mij al veel langer (een paar) bijna 2,5 jarigen in huis gehaald zeg. Dienstencheques, who needs them?!

Een ander voordeel van jouw leeftijd is dat het zo leuk is om met jou op stap te gaan. Gewoon lekker te voet, zonder buggy en luiers en tassen. Het enige nadeel is dat je elk stapje, verhoogje, muurtje, etc wil beklimmen én afspringen. En elke paal moet een knuffel krijgen. Elk blaadje bestudeerd en elk kindje met fiets eindeloos aangegaapt. Snel gaat het niet. Maar gezellig is het des te meer.

Van humeur wissel je tussen super happy en content en Miss zaag-o-rama. Er zijn soms van die dagen dat niets goed is en je alleen maar jammert en zeurt. Gelukkig komen die laatste niet zo vaak voor.

Jouw papa en ik trokken er even met z’n tweetjes tussen uit en jij ging op vakantie bij oma en opa. Vakantie. Het lijkt wel jouw favoriete woord ondertussen. Sinds ons weekendje Ardennen staat het toverwoord voor jou gelijk aan quality time met ons, met je oma en opa (s)…Ook Nisse en Egon (de tweeling van mijn nicht) hebben een diepe indruk op je achtergelaten toen. Gelukkig kwamen zij ook tijdens deze “vakantie” langs voor een playdate.

Plots, op deze maand tijd, werd het duidelijk: jij bent klaar om naar school te gaan! Jij wil stoeien met andere, grote kindjes en je hebt het ook wel een beetje gehad met de lange autoritten richting creche.  Je bent minder verlegen in het bijzijn van anderen en heel nieuwsgierig. Je bent dol op verbeeldingsspelletjes en fantasie. Als we voorbij je school wandelen, zeg je enthousiast “Joolsje school hier”. Het is dus nog even aftellen en dan na de kerstvakantie zal je waarschijnlijk toch al starten. Daarnet liepen we voorbij de schoolpoort toen het net speeltijd was. Ik heb je bijna moeten achterlaten en werd zelfs aangesproken door voorbijgangers “die kan precies niet wachten zeg?!”

Komend weekend maken we kennis met een aantal meisjes/vrouwen in de hoop dat één van hen leuk genoeg blijkt om twee keer per week jouw naschoolse opvang te kunnen worden. Ik heb er alvast een goed gevoel over, want we hebben al over en weer gemaild. Fingers crossed dus! Zij zou ons leven alvast een pak makkelijker maken!

Bijna 2,5, het zal toch een hele mijlpaal zijn hoor…. Geniet ondertussen nog maar van je laatste weken in de crèche. Je hebt het er toch wel héél goed gehad ook.

Goed bezig dus lieve Jools en hop naar de volgende maand. Je zal er kennis maken met een vreemde man met lange baard. Benieuwd hoe je zal reageren als hij hier plots voor de deur zal staan!!

Dikke kus,
je mams!

4 comments

  1. Wij hebben ook iemand thuis voor naschoolse opvang en dat is echt een aanrader! De kindjes zijn rustig -hebben gegeten of gingen in bad- en mama kan recht naar huis rijden!

  2. Lijkt mij sowieso aangenamer voor zowel haar als ons én het is hier levensnoodzakelijk! Wij kunnen onmogelijk vier dagen per week om zes uur al in onze hometown zijn 🙁

  3. Man, dat filmpje is overdreven schattig!!! Ik kijk al uit naar soortgelijke taferelen hier!
    En waar vind je zulke mensen voor naschoolse opvang? Is dat een bepaalde dienst ofzo?

  4. een betalende site: zoekoppas.be. één keer 10 euro betalen en dan mag je er 8 weken op. Ik mailde alle leuke babysits uit de regio én zette een oproepen op het prikbord en de reacties stroomden binnen. Heb nu 4 mensen uitgekozen voor een eerste solicitatieronde 🙂 Ken nog al mensen die via die site héél toffe naschoolse opvang hebben gevonden, dus hopelijk hier ook zo’n succesverhaal!

    en ja: dat filmpje is cute hé…*smelt*

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *