Te ruil

Op de luchthaven richting Berlijn kocht ik nog rap rap een boek.
Ik had er iets (positiefs) van gelezen in één of ander vrouwenboekje én het zag er vlot leesbaar uit.
Voldoende criteria om een goed vakantie-lees-boek te worden.

Het gaat om: Bella Italia van Suzanne Vermeer…


Het verhaal: Wat als je kind iets ergs overkomt en er niet over kan praten?Hans en Petra besluiten met hun elfjarige zoon Niels te gaan kamperen aan het Gardameer in Italie. Niels maakt er snel vrienden en trekt veel met hen op. Totdat hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is. Hans gaat ongerust op zoek en doet een verschrikkelijke ontdekking. In de bosjes vindt hij het lichaam van een jongen. Niels zit er vlakbij, in shock. Omdat de vermoedelijke dader na een achtervolging door Hans in het Gardameer verdronken is, beschouwt de politie de zaak snel als afgerond. Thuisgekomen gaan ze met Niels naar een psychologe, omdat hij nog steeds niet over de gebeurtenissen kan praten. Wat is er die avond toch gebeurd? Een paar maanden later horen ze dat er in hetzelfde gebied weer een moord is gepleegd. Ze worden gevraagd om voor het politieonderzoek naar Italie te komen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.
 
Mijn conclusie: zeer vlot leesbaar, luchtig maar soms klein beetje spannend boek.
 
Gezien het feit dat ik tegenwoordig gek word van ons overvolle huis, wil ik het boek niet bijhouden. Wij hebben (nog) geen boekenkast en sowieso ben ik geen herlezer. Ik zie het nut er dus niet van in om het boek, dat nog in prima staat is én vrij recent) hier stof te laten vergaren. Dus daarom dacht ik: misschien valt het wel te ruilen met iemand? 
 
Waar tegen wil ik ruilen? Anything wat gij niet meer vandoen hebt. Een ander boek, een cdke (ik ben dringend op zoek naar een leuke kinderliedjes cd, want élke dag Kapitein Winokio in de file is een beetje te veel van het goede, iets zelfgemaakts waar uw kind niet meer in kan of misschien zelfs een ander boek van die Suzanne Vermeer. Ik las achter in het boek de korte inhouden van haar andere boeken en merkte dat ze altijd zo’n beetje in dezelfde genre schrijft, wegleesthrillers zijn het ideale leesvoer voor doodmoë mensen met weinig tijd…. Afin het kan dus vanalles zijn: Surprise me!
 

6 comments

 1. Ik heb hetzelfde met boeken, heb er ook een aantal die ik leuk vond toen ik ze las maar door een uitpuilende boekenkast niet wil bewaren. Ik wil dus best wel ruilen met een ander boek, alleen weet ik zo uit het hoofd niet welk, ik zit momenteel op het werk. Als je me mailt op lientjeg at hotmail punt com, maak ik vanavond nog een lijstje voor je.

 2. ik wil wel ruilen voor een ander boek (zal eens kijken wat ik heb liggen)of anders wil ik wel een kopietje maken van onze kinderliedjes cd(maar dat mag eigenlijk niet zeker), het is er eentje met disneyliedjes ooit bij de libelle gekregen, niet mijn smaak, maar het gaat goed binnen bij de kleine jeugd. Ik heb er nog een andere, maar kan er nu even niet opkomen van wie de liedjes zijn, wel 2x dezelfde liedjes eerst in het Nederland, dan in het Frans.

 3. Oh ik wil ook wel ruilen, maar met wat he…
  Een boek?
  Of anders heb ik hier nog 2 leuke (winter)kleedjes liggen waar Eline is uitgegroeid?
  Moest het je interesseren mag je me altijd een mailtje sturen op mertens punt karen at live punt be.

 4. Ik heb het boek vorige zomer gelezen en ondertussen is er nog redelijk wat Vermeer gepasseerd. Geen hoog vliegers maar inderdaad vlot lezende boeken. De boeken van Esther Vermeer lezen ook goed alleen iets meer spanning.
  Leuk initiatief!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *