Back home

Berlijn was super de max!  Een toffe, grote stad met veel te zien en vooral veel te ontdekken. Niet één groot stadscentrum, maar overal wel iets wat de moeite is.

Wel viel het me daar pas op hoe moe ik eigenlijk ben. Zo op citytrip gaan is super tof, maar ook héél dubbel. Enerzijds wou ik veel dingen doen en zien, maar anderzijds bleek ook dat ik eigenlijk ontzettend moe was. De eerste dagen gaf ik niet toe en waren we van s morgens vroeg tot s avonds op stap.

En toen maakte ik de klik: we mochten dan wel op citytrip zijn, maar dit was ook dé uitgelezen kans om eens lekker niets te doen en een beetje te rusten. Gewoon wat langer in bed liggen en een boek lezen bijvoorbeeld. Iets waar we thuis nooit de kans toe hebben. Ik besloot wat meer naar mijn lijf te luisteren en verplichte mijzelf om nog wat langer te blijven liggen. En één namiddag ging ik zelfs al om 17u naar ons appartement terwijl het lief nog één of ander museum ging bezoeken. Ik had maar één plan: bijslapen! Zalig was dat zeg! Gewoon een klein dutje doen en verder lezen in mijn boek.

We waren 4,5 dag weg en ik heb twee boeken uitgelezen. Ok, geen hoogstaande literatuur, maar makkelijke wegleesboeken (zoals ik op de cover las) Goed om er terug in te komen, want eerlijk? Het was toch makkelijk een paar jaar geleden dat ik nog’s een echt boek las. Fijn om nog’s in een verhaal te komen en dan weer te laat gaan slapen omdat ik toch nog één hoofdstukje wou lezen.

Jools en Ellis deden het ook goed op vakantie, bij oma en opa. We belden meer maals per dag naar Jools en hoorden elke keer een blije, enthousiaste Jools die tegenwoordig echte telefoongesprekken kan voeren. Super cool om horen! Maar één keer had ze het moeilijk en dat was toen we probeerden te skypen. Doordat ze ons ook kon zien, besefte ze plots dat het toch wel lang duurde precies. Maar verder alles tip top! Na onze thuiskomst was ze even in de war, maar gelukkig hadden we vandaag nog een lekker relaxt dagje om samen te bekomen van de trip.

Verder kan ik het iedereen met kleine kinderen aanraden: eens een kort tripje, gewoon met z’n tweeën er tussen uit. Even geen gesleur met maxi cosi’s, luiertassen, babyfoons en fruitpappen. Gewoon doen wat je wil, wanneer je wil en eindelijk nog’s tijd om met twee leuke dingen te doen, fijne gesprekken te voeren en onbekend domein samen verkennen.

Hoewel het ook vermoeiend was, zijn de batterijen dubbel en dik opgeladen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *