Coockies Cream

*Mega Aanrader Alert*

Voor al wie ooit nog naar Berlijn denkt te komen: men neme ne stylo en schrijve op: Coockies Cream!

En hip en trendy, maar vooral super lekker én verrassend restaurant.
Het ligt super verscholen, je zal er nooit, maar dan ook nooit, toevallig terecht komen én je moet best goed op voorhand reserveren, maar je zal héél blij zijn als je er terecht komt.

Ik reserveerde er een maand geleden al op aanraden van een artikeltje in “Genieten”. Het was een beetje een gok, want met journalisten die dingen aanraden, weet je maar nooit, maar man, wat waren wij blij dat we hier terecht gekomen waren. Lekker met een hele grote L. En verrassend en mooie presentatie enal.

Voor sommige (narrow minded people) misschien een turn off, maar Coockies Cream is een volledig vegetarisch restaurant. Maar serieus: get over it! Je hebt vegetarisch én Vegetarisch zoals Coockies Cream dat is. Die creaties daar zijn zo lekker dat je niet eens doorhebt dat er geen vlees aan te pas komt.

Dus voor iedereen die graag lekker eet én iedereen die kan genieten van mooie bordjes: één adres! This is the place to be!

Het is héél moeilijk te vinden en zelfs als je voor de deur staat denk je dat je fout bent. Je moet namelijk achter een hotel door een vreemd, donker steegje. Het lijkt een beetje alsof je backstage op het werkterrein van het hotel loopt, maar helemaal achteraan zie je dan toch een klein trapje omhoog. Daar kom je voor een zware gesloten deur te staan waar je moet aanbellen. Eens je daar binnen bent, sta je aan de inkom van een club (cream) en moet je de trappen omhoog…Enter Coockies en be delighted!

Voor wie wil gaan: Behrenstrasse (pal tussen Westin Grand Hotel en de Komische Oper in) Metro stopt zo wat voor de deur van dat hotel.

Een kleine blik op onze borden (al had ik deze foto’s beter niet met Retro cam getrokken)

Jum!
ook iets cheezy
de friet (of asperge)achtige dingetjes zijn eigenlijk een soort van aardappel “dumplings”. Deed van ver aan iets gnocci achtig denken, maar dan 6000 keer zo lekker en speciaal!
Neen, dit was nog niet het dessert, maar wel een hoofdgerecht met speciale soort “ballekes” met parmezaan erin (lékker!) en belachelijk lekkere worteltjes en nog iets anders.
De desserten waren ZO mega lekker dat er geen tijd was om foto’s te trekken 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *