7 maand Ellis

Slapen tot 9u45 én versgemaakte appelcake for breakfast, this must be sunday!
Oh wacht, zondag én zeven maand Ellis vandaag!!! Dubbel feest! Wat vliegt de tijd toch.

Wat valt het mij op. Dat je bij een tweede kindje véél sneller alles terug in de plooi hebt. Het leven raast door, met een extra wagonnetje aan onze trein. Alles loopt gesmeerd, we hebben een goed ritme gevonden, iedereen zijn plekje. Alsof het nooit anders was. Zalig gewoon.

De laatste week moest je vader bijvoorbeeld heel lange dagen werken. Ik stond er dus alleen voor en géén een keer was dat moeilijk of lastig. We kwamen thuis van werk/creche, aten een boterhammetje, speelden nog eventjes, wasje, plasje en in bed. Geen lastige momenten, geen tranen.Ik kwam zelfs geen handen tekort. Jullie zitten nu ongeveer volledig op hetzelfde ritme van opstaan, eten en slapen. Dat maakt de dingen natuurlijk heel wat makkelijker. Daar en boven zitten jullie beiden in een fase waarop jullie héél makkelijk gaan slapen. We geven nog een knuffeltje, leggen jullie in bed, fluisteren slaapwel en klaar.

Jij bent deze maand enorm veranderd lieve Ellis. Je skills zijn enorm uitgebreid en dat maakt jou een bijzonder happy baby. Voor zover je dat nog niet was natuurlijk. Je rolt en sluipt en kruipt. Je kan zelfs van lig naar zit komen. Héél straf allemaal.

Voor Jools was het iets moeilijker deze periode; ze moet namelijk even wennen aan dat kleine zusje dat steeds meer plaats inneemt en oh zo graag haar speelgoed in beslag neemt.

Je hebt ondertussen twee tandjes en brabbelt er op los. Je bent een heel zachtaardig persoontje, maar ook wel héél duidelijk: Dont mess with me! Als iemand iets van je afpakt of je bent ergens niet mee akkoord, dan zal je dat héél duidelijk maken.

Bij Kind en Gezin vroegen ze “of je al kon rollen”? Terwijl ze de zin uitsprak rolde jij van rug naar buik en ging je op handen en knieën in kruipstand staan. “Euhm, ja dus. Ik zal noteren: vinnige baby”, zo zei ze. Ik vind het allemaal lekker stoer maar ook confronterend. Wat ga je toch snel zeg.

Ik ben zo blij dat je er bent Ellis. Het is zo super schattig om jou en Jools samen bezig te zien. Samen aan het spelen, naar elkaar aan het lachen, echt genieten van elkaar. Ik ben zo benieuwd hoe jullie later zullen zijn samen. Ik hoop allesinds dat jullie beste vriendinnen zullen worden, die samen naar het jeugdhuis gaan, samen naar Pukkelpop en misschien zelfs samen op kot.

7 maand Ellis, dat verdiende een allereerste boterhammetje met confituur. Je genoot van elke kruimel!

Goed bezig lieve Ellis. Blijf altijd je vrolijke, blije zelve. You rock, you roll. Je bent geweldig!

Dikke kus,
je mams

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *