2 jaar en 2 maand Jools

Vanmorgen zette ik je af in de creche lieve Jools. “Tot zondag” fluisterde ik in je gekke, krullerige nekharen. Daar onder je krulletjes zit een schattig kuiltje en daar kus ik je graag.

Slik dacht ik.
Zo lang enal.

Normaal heb ik er weinig problemen mee om je (jullie) even achter te laten. Maar nu pikte het toch even. Omdat we al weinig tijd samen hadden deze week. Véél avondfile’s, geen vrije woensdag samen…het kwam er gewoon écht niet van deze week. En nu dus, het lang geplande, lang verwachtte vrouwenweekendje weg met de vriendinnen.

Ik kijk er gigantisch naar uit, maar vind het dus toch ook spijtig om jou deze hele week zo weinig te zien. Je bent tegenwoordig in je nopjes en dus uiterst fijn gezelschap om in te vertoeven. Je bent grappig, schattig, stoer en lief allemaal in één persoon. Een vreemde maand ook een beetje, want je bent sinds kort extreem knuffelig en lief. Ik smelt er helemaal van, maar moet er toch ook écht aan wennen. Geen stoer meisje meer dat alleen met papa wil knuffelen of door papa getroost wil worden. Hoera!!! Ook ik tel mee.

Je praat echt honderduit, zo goed al dat we ook echte gesprekjes kunnen hebben. Zo biechtte je me laatst tijdens het autorijden plots op dan “Daan je friendjeuh was”. Ik schrok mij een hoedje zeg. En neen ik praat geen babytaal, maar zo zei je het dus écht zelf. We merken ook dat je je nu al afzet tegen ouderlijke invloeden. Je besloot namelijk jezelf een chiquer imago aan te meten en praat sinds kort met een echte franse r. Een beetje bekakt, maar ook wel schattig. In een ander gesprekje liet je plots weten dat jij en ik meisjes waren. Papa? Een jongen, mama!! En Ellis? “Ook een jongen”….Oops, toch nog wat bijscholing nodig blijkaar (ik heb dit gesprek trouwens opgenomen, maar aangezien jij ondertussen een striptease houdt, zal ik het nog een beetje moeten censureren voor het online komt)

Ellis en jij zijn nog steeds de beste maatjes. Jullie lachen echt heel wat af. Tis echt dolle pret jullie samen bezig te zien. Samen aan het spelen, knuffelen, tanden poetsen…. I love it so much! Ook al is het soms druk en hectisch, ik had het toch niet anders gewild!

We gingen deze maand al’s een kijkje nemen in je soon to be klaslokaal. Met een bang hartje (ik) én met jeugdig enthousiasme (jij), maar man, wat viel dat mee! Jij zag het helemaal zitten, de klas was gezellig, de jufrouw kei lief, de kleuter speelplaats afgesloten van het grote kindergeweld en vooral ook: de slaapzaal aanwezig! OEF! Wat een pak van mijn hart was dat. Eindelijk kon ik mij iets voorstellen bij het “Jools naar school” idee. En wat ik zag was goed. Een grote geruststelling. Je was er (voor jouw doen) heel snel op je gemak, je keek je ogen uit en speelde met alles wat je zag. Gelukkig is het nog niet meteen van dat….Je mag pas ten vroegste gaan na de kerstvakantie. Dan ben je op de dag af 2,5 jaar….We zullen dus nog wel zien of we je meteen al laten starten of nog even de boot afhouden. Ik zou liever nog wat wachten eerlijk gezegd, al is het maar voor alle practische problemen die jouw schoolgaan met zich zullen meebrengen. Daar en boven vind ik 2,5 toch wel heel jong, zeker als ik denk aan die vele, lange schooljaren die nog zullen volgen. Tijd genoeg nog, no need to rush things. We zullen trouwens vooral kijken naar hoe jij het doet en of je er zelf klaar voor bent. In de creche startten zes kindjes uit jouw groepje plots met school en jij blijft nu als enige met Daantje over als “groten”. Je vraagt sindsdien zelf af en toe al of “Joolsje naar school” mag. Ik vrees dus dat je niet te houden zal zijn.

En zo heb ik nog héél veel te vertellen, maar ik ga het voor een ander keertje houden lieve Jools. Het is al laat, ik ben moe en morgen moet ik vroeg op! Lekker op stap met de vriendinnetjes. Shoppen, terrasje doen, lekker lang slapen en gezellig ontbijten op zondag! Ik kijk er ontzettend naar uit!

En dan is het weer zondag en kom ik je halen bij oma en opa. Ik ben er zeker van dat je je even hard zal amuseren als mij (en papa, want die is op mannenweekend)!

Slaapwel lieve schat! You’re still my number one. Samen met Ellis en je papa natuurlijk!
X

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *