Vijf maand Ellis

Vijf maand alweer. Bijna een half jaar!

Lieve Ellis,

Wat ben ik benieuwd om te zien hoe jij zal zijn als je wat ouder bent. Je bent helemaal anders dan je zusje vind ik. Veel rustiger, contenter met gewone dingen en altijd maar vrolijk, op een héle lieve manier.

Je startte deze maand je carriere bij Ukkepuk en tot nu toe gaat dat super goed. Ik had er vorige week trouwens een vreemd momentje. Iedereen zegt mij altijd hoe hard jullie op elkaar lijken, maar zelf zie ik dat niet zo. In de creche hangen in de gang naar de speelruimtes foto’s van de kindjes in de groep. Vorige week had ik jou net afgezet en liep ik met Jools naar haar verdieping. Ik zag een foto hangen tussen de baby’s en dacht “Oei, ze hebben zich vergist, hier hangt een foto van Jools tussen de baby’s”. Tot ik met een grote shock natuurlijk plots doorhad dat het een foto van jou was. Het toeval wil dat je net dezelfde tshirt aanhebt op die foto als Jools toen. Dat helpt een verwarde moeder niet direct natuurlijk. Ik vond het echt een vreemde ervaring, want “live” zie ik die gelijkenissen niet zo hard.  Maar nu werd ik toch wel met de neus op de feiten geduwd.

Je ligt graag op je buik en rolt als de beste, ook grijpen en vasthouden behoren tot je skills. Soms probeer je zelfs al te kruipen. Al lijkt me dat nu toch wel héél vroeg hoor. Je lacht veel, luid en uitermate schattig. En je oefent graag je stem. Dan lig je vrolijk wat te gillen. Grappig, ik kan mij niet herinneren dat Jools dit ooit zo deed.

Wat ben je toch een leuke tweede baby!  Ik kan nog altijd niet geloven hoe makkelijk jij bent. Of zouden wij toch anders zijn dan de eerste keer? In ieder geval: ik heb nog nooit het gevoel gehad dat we jou moesten leren ontcijferen of dat we moesten zoeken naar hoe of wat. Ik heb zelfs nog nooit de babybijbel ter hand moeten nemen. Voor jou geen sprongetjes of lastige momenten, gewoon een aaneenschakeling van makkelijke, vrolijke dagen. Al had je deze maand wél een aantal dagen waarop je niet goed wist wat je wou. Lag je in je park, dan ging je rollen. Lag je dan op je buik, dan wou je iets anders. Soms leek je een beetje gefrustreerd omdat je meer wou kunnen dan je al kan. We betrekken je nu gewoon nog meer bij het gewone leven en zetten je gezellig mee aan tafel als wij eten. Zitten we in de zetel, dan jij ook. Je kijkt je ogen uit en het is meteen ook je favoriete bezigheid geworden: kijken naar Jools. Jools die eet, Jools die tv kijkt, Jools die puzzelt. Jij zit er naast en glimlacht.

Ik vind het ook zo super zalig om te zien hoe lief jullie voor elkaar zijn. Als wij ‘s morgens als eerste op zijn, parkeer ik je meestal in je relax als ik Jools uit haar bedje ga vissen. Ze komt dan vrolijk naar beneden en is dan zo blij als ze jou ziet zitten. “Alllooo Ellis!”, gevolgd door kusjes en knuffels. Jij geniet met volle teugen en ik stiekem ook.

Je eet ondertussen vlot je groentenpap en vandaag starten we met fruitpap. Je slaapt iets minder lang tegenwoordig en laat ons rond 7u30 opstaan. Vroeg, veel te vroeg, maar je explosieve blijheid als je ons boven je bedje spot maakt veel goed. Je implodeert bijna van blijheid en dat streelt het ego natuurlijk.

Je brabbelt er op los. Al ben ik niet zeker of heel luid pffffrttttt doen en ondertussen zo veel mogelijk speeksel maken onder de noemer brabbelen valt. Je lacht super guitig, lief en schattig. Je laat me van het ene uiterste in het andere gaan. Het ene moment vind ik je nog zo ongelooflijk klein. Als je nog niet goed wakker in mijn armen ligt. Met je beentjes helemaal opgetrokken en je neusje in mijn oksel. Maar wanneer ik je een uurtje later in de zetel zie spelen kan ik alleen maar denken: oh my god wat een gigant. Soms vind ik je echt freakishly groot. Maar later zal dat zeker een voordeel zijn. Als je op Werchter staat en alles kei goed kan zien. Gewoon omdat je een kop boven iedereen uitsteekt.

Lieve Ellis. Ik blijf ongelooflijk hard in herhaling vallen, maar het is dan ook belangrijk dat je het weet: we zijn zo blij dat je er bij gekomen bent. Sneller dan we ooit hadden durven hopen/dromen. Maar wat ben ik blij dat het toen zo gegaan is.

Doe zo verder. Blij en content. Er wachten jou nog mooie dingen, daar ben ik zéker van!

Dikke kus,
je mams

3 comments

  1. is inderdaad een rustig lief kindje! En gelukkig is ze anders dan Jools! Zo 2 keer hetzelfde kind dat zou toch saai zijn. Nu is alles weer anders en zie je dat elk kind zich op zijn maniertje ontwikkeld!Dat is er zo tof aan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *