24 maand aka 2 full years!

Twee jaar. The big Two, the terrible two’s zoals ze ook wel’s zeggen.

Ik.kan.het.niet.geloven! Niet.
Hoe snel het gegaan is, hoe leuk al die 24 maanden waren. Hoe wij ondertussen allemaal veranderd zijn. Dat je ondertussen zelfs al grote zus bent. Wie had het ooit gedacht?!
Na deze lange proefperiode kunnen we dan ook met zekerheid zeggen dat je meer dan goedgekeurd bent!
Je ging van klein, hulpeloos wezentje, naar zelfstandige, ondernemende durfal. Van 52cm en 4kilo230 naar 93 cm en 14 kilo.
Je bent leuker dan ik ooit durfde dromen. En god knows dat ik er veel (en lang) over gedroomd heb, dat eerste kind van mij.
Van zingende en neuriënde kabouter, tot stampende, huilende peuter. De dagen zitten soms vol contrasten, maar gelukkig staat de balans meestal op positief. Je zingt bijna elke dag en het is verbazingwekkend hoe snel je daarin evolueert. Van een beetje neuriën, naar klanken, naar een paar woorden tot hele zingen. Op je repertoire staan nu ook al “K zag twee beren”, “Jongens, meisjes aan de kant, daar komt mama olifant” en “Alle eendjes zwemmen in het water”. Super schattig hoe trots jij bent als je merkt dat we het door jou gezongen liedje herkennen.
Je bent nog altijd super actief, wild en enthousiast. Ellis overlaad je met kusjes. Je botst, springt en valt nog steeds je dagen door. Auto-tje rijden, met je popje wandelen, puzzelen en sinds kort ook je huisje zijn je favoriete tijdverdrijf.
Nog één weekje creche en dan zijn we twee weken voltijds samen thuis. Jij, ik en Ellis! Waar ik er aanvankelijk wat stressvol tegenop keek, zie ik er nu kei hard naar uit! We can totally do it!
Sinds vorige week zitten we ook in een uitgesproken nieuwe fase. “MIJN” is je nieuwe woord. “Mijn popje, mijn flesje, mijn auto”, “Huisje Jools”. Alles wat je ooit al aangeraakt hebt, probeer je jezelf toe te eigenen.
Maar je bent sinds kort ook héél gezellig: knuffelen en kusjes geven alsof je leven er van af hangt. Zalig gewoon!
Twee jaar zeg. Voor we het weten staan we aan de schoolpoort, een grote stap in jouw en ons (gezins) leven. Straks geven we een feestje. Met de mensen die we graag hebben, hier in onze tuin. Ik hoop dat het een super gezellige dag gaat worden. Ik kijk er alvast enorm naar uit!
Net als het vervolg. Alle maanden en jaren die nog gaan volgen. Alle leuke én minder leuke fases die we samen met jou zullen doorlopen. Ik geniet van elk moment!
Twee jaar al! En het enige wat ik nog kan zeggen is: We want more! A whole lot more!
Mijn lieve, coole, soms oh zo grote en soms toch nog kleine Jools: ik wens je een super fijne verjaardag. Geniet van je dagje! Thanx for making my day…over and over again.
Dikke kus,
Je hele trotse, fiere, blije mams!

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *