To Facebook or not to Facebook….

Hoe gaat het ondertussen met de Facebookloze maand?

Goed zeg ik!
“HOE??!!!” zegde gullie. “Wij zien u toch online”?

Awel, ik ben voor het compromis gegaan.
🙂

Een goeie week ben ik totaal Facebookloos gegaan. En het deed deugd, het was tof, ik kreeg rust in mijn hoofd en kreeg kei veel gedaan.

MAAR
’twas toch ook een beetje saai. Ik was van niets op de hoogte. Ik vergat alle verjaardagen en ik hoorde constant: “Hoe? hebde gij dat niet op Facebook gezien of wat?”.

En voila daar was het compromis. Ik kijk nog wel’s af en toe (maar zéker niet meer heel de dag). Ik zet foto’s online en reageer op sommige dingen. Maar ik zet geen 100 status updates meer per dag. En ik kijk ook veel vluchtiger. En als ik even gekeken heb, dan gaat de computer dicht (tis ne laptop). En dan doe ik een paar uur iets anders. Zonder aan dat internet en facebook te denken.

Conclusie: ik blijf erbij dat het een goed idee was. En het is te doen (véél beter dan ik gedacht had) en het is héél erg aan te raden. Maar een beetje Facebook is toch ook wel écht leuk en gezellig en nodig (om geen verjaardagen te vergeten!) En af en toe zal ik zéker nog wel’s een compleet afwezige week houden, daar ben ik zéker van!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *