Home Sweet Home

Was gisteren bij iemand anders te doen, in plaats van hier.
Ik had gisteren namelijk een heerlijke dag: T was de eerste dag in mijn Facebookloze maand (maar daarover later meer), de zon scheen (heel hard zelfs), ik was thuis met de twee ALLER vrolijkste, braafste kinderen ever (oef!) én toen ik een wandeling ging doen, liepen we plots in een straatje waar we nog nooit gekomen waren. In dat straatje stond een oud huisje te koop. Aan het raam hing een bordje: VANDAAG- inboedel te koop. En de deur stond op een kiertje. Ik twijfelde nog even, maar dacht, hey, wat heb ik te verliezen?
Zalig toch? Dus ging ik binnen. Mét buggy en twee kinders. Het huis stond volgepropt met allerlei spullen die uitgestald lagen. Een moeder (63) en dochter (rond de 40 gok ik) verkochten alles uit het ouderlijke huis. Tafels en kasten vol spulletjes met prijsetiketjes tussen de 0,50 cent en 2 euro. Hoe geweldig is dat?
En de winst ging naar “het goede doel”. In dit geval: hun kindje uit Wit-Rusland dat elk jaar bij hen op vakantie kwam.
Geweldig vond ik dat. Zo een huis vol op het eerste zicht rommel, maar waar ge, als ge wat beter rondkijkt échte schatten kunt vinden! Jools werd geëntertaind door de dochter, Ellis sliep rustig door en ik tetterde met de moeder. Het waren twee super vriendelijke, vrolijke mensen die super blij waren dat er wat volk kwam opdagen.
Zie hier mijn buit:
Een bambike dat zich niet mooi laat fotograferen. Op het eerste zicht is het ook niet mooi, maar eigenlijk, diep van binnen is het dat écht écht wel! Het krijgt alvast een super tof plaatske in Ellis haar kamer! Ge zult wel zien, it’s gonna rock!
Een fantastisch mooi servieske, wat achteraf zelfs stiekem véél meer waard blijkt te zijn! Tis in t echt zo mooi. Ik vind ze zelfs mooi als ze gewoon in t afwasmachien staan!
(Al doet de RetroCam geen goed aan de mooie kleurtjes!)
En dan nog een sjakoschke. En ja, u ziet het goed, voor 1 euro begot! Daar kunde nu toch echt niet voor sukkelen zeker?
En het allercoolste (ahum), daar heb ik nog geen foto’s van. Nog een aantal héél foute kaderke voor in ons gangproject! Zo fout dat het weer héél cool wordt, that is!
Super tof dus, om zo’ zalig dagje te hebben waarin je als vanzelf op zo’n verkoopje terecht komt!
Ik zweer het u, een Facebookloze maand, ik kan het iedereen zo hard aanraden!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *