Gezocht: toffe school

Volgend jaar ergens mag ons Jools naar school…En stress dat ik daar nu al voor heb zeg.

Hoe gaat ze omgaan met al die veranderingen? Met die lange, drukke dagen?  En hoe in godsnaam gaan wij het allemaal klaarspelen? Met twee drukke en vooral ver-van-huis jobs, een creche in Brussel én een school in Tienen die om 15u30 gedaan is…. STRESS dat ik daar van krijg, ge kunt dat niet geloven.

Maar dus, waar het om gaat: nu moeten wij dus een school kiezen. In Tienen zijn er scholen met hopen, dus gelukkig geen kampeer toestanden hier. Drie scholen zijn super vlakbij (as in: op het eind van de straat, 200 m verder nog één en één 500m verder op het andere eind van de straat). Die laatste zou écht niet ok zijn (conclusie van mijn research en buurtonderzoek). De andere twee blijven dus in de running. De eerste, hier vlak, vlak bij dus is een katholieke school (het Sint Jozef instituut ofte het college), de andere het Klein Atheneum.

Instinctief zou ik direct voor het atheneum kiezen. Klinkt leuker en opener van mind. Daarenboven had ik zelf vroeger een héél ongelukkige ervaring met een college en een super goeie ervaring met een atheneum. De opendeurdagen zijn pas eind augustus en 26 oktober. Maar ik zou eigenlijk al liever willen kiezen, kwestie van een beetje gemoedsrust. Het contact dat ik tot nu toe met beide scholen gehad heb was dan weer véél positiever met de mensen van het college. Dus nu weet ik het totaal niet meer.

Vandaar mijn vraag: iemand nog tips? Dingen waar ge op moet letten? Van het atheneum weet ik al dat er naschoolse opvang is tot 18u, van het college weet ik dat niet (maar is dat niet overal zo?). Verder heb ik geen weet van mogelijkheden voor de allerkleinste om ergens te gaan slapen ofzo. Maar dus: waar moeten we zeker op letten? Wat moeten we zeker vragen? Bij het college mogen we eventueel volgende week ook al’s langs gaan….Dus alle tips zijn welkom!

7 comments

  1. als vrijzinnige meter zeg ik het atheneum natuurlijk…normaal slapen de eerstekleuterklassen altijd nog, tenzij je kind daar geen behoefte aan heeft, maar meestal leggen ze alle kindjes toch nog even neer…kan je gewoon afspreken normaal gezien…

  2. Bij ons is er nergens sprake van effe gaan liggen, het is een halve dag komen of een hele dag (iets er tussen bestaat niet)
    Maar de praktische kant, die valt wel op zijn pootjes …

  3. Pia is sinds maart ingeschreven in de freinetschool hier. Vooral die buitenschoolse kinderopvang lijkt me wel praktisch… Voor ons is het ook niet mogelijk haar voor 17u op te pikken. En voor de rest gewoon op je gevoel af gaan. Wanneer mag Jools naar school? Pia na de paasvakantie.

  4. En is het geen optie om haar pas op drie jaar naar school te laten gaan? Dan is het ‘probleem’ van de dutjes misschien ook al vanzelf opgelost? Of een onthaalmoeder zoeken, dan kan ze daar na school en ‘s middags naartoe om een dutje te doen en te spelen.

  5. Onze kinderen gaan naar de school waar hun vader werkt, veel dilemma’s waren er dus niet bij ons. Maar ik was onmiddellijk gerust toen ik de juf van het peuterklasje hoorde zeggen: “En onze enige doelstelling in het peuter is dat de kindjes met plezier naar school komen.” Dus ik zou in beide scholen praten met enkele juffen of meesters, misschien met de directie, en aan de hand daarvan beslissen. (Alhoewel ik, als het puur om de keuze gemeenschapsonderwijs of vrij onderwijs zou gaan, zou kiezen voor het 1ste)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *