Woorden, volgens Jools

Lieve Jools,

Hierbij nog’s een briefje naar jou. Omdat ik sommige dingen graag wil onthouden én omdat jij het later misschien wel leuk vindt om te lezen hoe jij de dingen (be)noemde:

Olifantje = oasje
Vliegtuig = kien (geen idee waar je het haalt)
Chocolade strontjes = kontjes (kontjes eten, papa!!!!!)
Choco = ocho (niet op z’n spaans)
Nog choco = nocho (hoe cool is dat!)
Brommer: bommel

Verder leer je nog steeds elke dag nieuwe woorden bij.
Vogel, puzzel, dekentje, baby, Ellis, bumba, slabje, pindakaas, kaas, water, mes, stoel, buiten spelen, poesje, Frank, papa, Sven,….Zo goed als alles kan je benoemen. En als je een woord niet kan, vind je wel een andere manier om duidelijk te maken wat je wil.

Je maakt ook kleine zinnetjes: “Joolsje kaka gedaan”, “oasje auto rijden, papa kontjes eten, Joolsje gedaan met eten,…. Ja, we weten niet hoe het komt, maar je noemt jezelf Joolsje. We denken dat ze je in de creche zo noemen. En doordat jij het zo zegt, nemen wij het onbewust over en zo is het dus een feit geworden dat jij niet langer Jools bent, maar Joolsje.

Je zingt ook héle dagen lang. Slaap kindje slaap en Broeder jacob zijn de toppers. En ik vind het stiekem héél fijn dat je zo graag zingt. Dat heb je zeker van mij gekregen, ik zong vroeger ook hele dagen lang!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *