Speculaastaart

Move over: we have a winner!

Ik bak al eens graag en ik zeg niet dat ik dat écht goed kan, maar de meeste dingen lukken wel en zijn vrij ok tot héél lekker. Maar deze taart, serieus, die zou zo van nen bakker kunnen komen. Nen hele goeien bakker zelfs!

Echt waar, zet hem op uw lijstje want hij is héél makkelijk om te maken én super lekker. Win-win dus!

Nodig:
250 gr speculaas
125 gr boter
500 gr mascarpone
250 gr suiker
2 el bloem
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
25 cl room

Doen:
Speculoos pletten met de boter, tot een gladde massa ontstaat. Ronde cakevorm bekleden met bakpapier (of gewoon goed invetten lukt ook!).
Maak een bodem van ca. 1cm dik van het speculaasmengsel.
Klop de 3 eiwitten apart tot een stevige massa en doe hetzelfde met het eigeel. Klop de suiker door de eigelen en voeg vanillesuiker en de bloem eraan toe. Schep met een spatel de mascarpone en de room erdoor. Schep dan (voorzichtig) met een spatel het opgegklopt eiwit er door. Doe dit mengsel in de bakvorm.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de taart gedurende 45 a 60 minuten (hier zelfs een kwartier langer, terwijl wij normaal altijd een kwartier korter moeten. Maar mijn mengsel was vrij dik (hoog) en bleef héél lang super vochtig nog) Haal uit de oven en laat ze zeker nog 12 uur opstijven in een koele ruimte.

Serveer en wees trots! Gij hebt deze mega taart zelf gemaakt!
Smakelijk!

P.S Neen, ik heb deze creatie niet zelf uitgevonden. Ik heb het recept schamteloos gepikt van Komen Eten.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *