1 + 1 = 0

Of één of andere andere vernuftige titel om te zeggen dat het toch ook ZO leuk kan zijn hé twee kinders.
En dat het feit dat het er twee zijn soms alles alleen maar makkelijker maakt.

Als ge Jools makkelijker in bed krijgt omdat ge zegt “kijk, Ellis slaapt ook al. Shhhhh!”. Bijvoorbeeld.
Of als ge Ellis super rustig krijgt door haar gewoon in haar relaxje voor een spelende Jools zet.
Of helemaal bingo als ge twee onrustige kindertjes blij krijgt door ze gewoon samen in de zetel te zetten.

En dan zwijg ik nog over die blikken die ze soms naar elkaar werpen. Ellis die kei verliefd/verlegen loenst en lacht naar haar toffe grote zus. Jools die glundert als Ellis een rammelaarke vasthoudt waar zij net op geblazen heeft (“samen spelen”). En vooral ook: Jools die nog altijd héél veel kusjes en nu ook knuffels aan Ellis wil geven. Wat is het toch super tof zeg, twee zusjes bij elkaar.

Met al die zwanger van nr 2 out there. Be prepared, want ook al is het soms hectisch. Meestal is 1 + 1 ook gewoon héél plezant!

8 comments

 1. Ik hoop het echt! Helaas heeft Pia sinds enkele weken serieus peuterstreken en is er soms niks mee aan te vangen. Dat in combinatie met een onthaalmoeder die ongeveer gelijk met mij in zwangerschapsverlof gaat, doet me soms toch wat panikeren… Ach, ik kom dan wel wat goeie raad vragen bij jou! 😉

 2. @ Sara: amai uw onthaalmoeder ook met verlof? En is er dan opvang voor Pia? Of ga je fulltime met de twee kindjes thuis zitten? En ja hoor, altijd welkom hoor. Msch moeten we eens een playdate doen hé, denk dat Jools en Pia goeie vriendinnetjes zouden kunnen zijn 🙂

  @ Dorien: écht, écht dat komt goed jong! Begin even wennen, maar eens ze over de shock heen zijn valt het héél goed mee.

  Ik ben zelf aan t klappen met het werk om al wat vroeger (twee dagen per week) terug te gaan werken. Ook al is het verlof super zalig, voor t financiële is werken toch net iets beter 😉

 3. Nee, geen opvang voor Pia dan… Toch niet de eerste maanden. Gelukkig wel grootouders die af en toe kunnen inspringen!

  Volgende week nog eens naar Isis trouwens!

 4. Amai da’s ook wel niet ideaal getimed dan 😉 Afin, niets aan te doen. Maar hoop toch dat je wat hulp hebt dan om af en toe zelf wat te kunnen bijslapen. Want die eerste weken is dat toch wel handig hé?

  Zo tof dat ge ook bij Annemie gaat. hopelijk voel je je daar goed?

 5. Of juist wel goed getimed, he! 😉 Anders moesten we nog een vervangopvang zoeken voor Pia…

  Ben nog maar 1 keertje bij Annemie geweest. Deze keer gaat M ook mee. Kan hij zijn oordeel ook eens vellen en dan wordt de knoop definitief doorgehakt. Alhoewel het eigenlijk al beslist is… 😉

 6. @ Sara: ja da’s just 🙂
  Allé tof tof! Ga maar bij Annemie, you will not regret it!! Zeker in de zomer (wanneer was t weer eigenlijk??) dan zit ge daar precies in een vakantiehuisje!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *