Op vakantie als euhm mét een kind

Zoals gezegd hebben wij er een zalige vakantie op zitten.

Het origineel plan was om niet te veel te plannen en vooral te kijken naar het ritme van de kinders. Het enige wat we wél gepland hadden was enkele daagjes Barcelona met ons tweetjes.

Toen we in ons huis aankwamen lag er een map met een hoop tips en informatie over de regio. Wat een meevaller zeg: er was super veel te doen in en rond Roquebrun in de Languedoc streek: een dierenboerderij, zon zee en strand, figuerres, sluizen, oppidium, …. We keken en zagen dat we best veel van die uitstappen zagen zitten….maar we zouden wel zien wat de dagen zouden brengen.

Uiteindelijk deden we een paar van de uitstappen, maar meestal deden we niets…of toch heel weinig. We genoten van de kleine dingen. Dingen die je op vakantie zonder  kinderen nooit zou doen, maar die we nu geweldig vonden: naar de rivier wandelen om er met steentjes op het water te gooien, of naar het strand gaan en schelpjes zoeken, een wandelingetje in de bergen en naar het water kijken of vogels spotten of gewoon een hele dag aan het zwembad spelen met een paar potjes en bekertjes.

Kleine simpele dingen waar we achteraf gezien meer plezier én energie uit haalden dan grote steden bezoeken of van hier naar daar rijden om van alles te bezoeken. We gingen zelfs niet naar Barcelona, geen zin en geen tijd meer voor. Wél gingen we één dagje zonder kinders naar Montepellier. En natuurlijk was ook dat geweldig en ook dat had ik niet willen missen. Maar toch ben ik blij dat we vooral niets (of weinig) deden.

Op vakantie gaan als een kind, ik kan het iedereen aanraden eigenlijk. Meer moet dat (soms) echt niet zijn.

4 comments

  1. @ drien: dat zal wel! Bij ons was het alvast PERFECT!! Véél plezier! Geniet er van!!!

    @ Sara: wij vonden Montpellier héél tof! Even zelf gedacht om er een nacht te blijven overnachten, maar toch niet gedaan! Restauranttips: Chez Boris (lekker!!!!! Niet echt duur en Gault Millau vermelding) en ma premiere kantine (op zo’n tof pleintje) voor een goei lunchke!!! Maar écht kamperen met een baby: zien jullie dat zitten? Denk dat wij dat pas zien zitten met iets oudere kinders.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *