Kan jij Miabelle redden?

Misschien kregen jullie hem ook wel, de mail die verstuurd werd naar alle lezers van Belgische tijdschriften?

Voor wie niet weet waar het over gaat, kopieer ik hier nog even het mailtje:
Beste Libelle lezer(es),
“We zijn Miabelle aan het verliezen”, snikt haar vader Olivier. “Ons dochtertje is enkel te genezen met stamceltransplantatie. Zonder geschikte donor zal zij sterven”.
De zoektocht naar een geschikte donor voor Miabelle Gillier (1 jaar) uit Sint-Martens-Latem is een race tegen de klok. Er moet dringend iemand gevonden worden die de juiste stamcellen kan afstaan voor dit meisje, dat aan een zeldzame immuunziekte lijdt.
Bent u de unieke stamceldonor die Miabelle nodig heeft ?
Dat is heel makkelijk na te gaan, zoals u ziet op de website van het Rode Kruis.
Het duurt niet lang, gewoon even het formulier invullen en een afspraak maken met uw lokale Rode Kruis afdeling. Bovendien doet het ook geen pijn, de stamcellen worden gewoon uit uw bloedstaaltje gehaald en misschien is Miabelle gered.
Echt waar, de tijd dringt. De kans op het vinden van een geschikte donor is 1 op 1 miljoen. Daarom gaat deze oproep naar u en 1 miljoen andere lezers van Belgische tijdschriften. Als wij allemaal kandidaat donor worden, heeft Miabelle 1 miljoen kansen op genezing.
Blijf dus niet achter a.u.b. Doe mee, en surf nu naar de website van het Rode Kruis. U kan deze oproep zelf ook verder verspreiden via facebook.
Wie een leven redt, redt de mensheid. Alvast heel, heel erg bedankt.
Het team van Libelle
P.S. Wilt u de ontroerende VTM-nieuwsreportage over Miabelle nog eens bekijken? Klik dan hier.
Hopelijk zijn er onder ons/jullie een aantal mensen die niet weglopen met een hoop excuses (geen tijd, geen zin, ik zal toch geen match zijn) en gewoon even de tijd nemen om zich wél te laten testen. Zoals je leest, gaat het gewoon over een bloedafname…Een bloedafname waarmee je een kind (of iemand anders) zijn leven kan redden. Want zeg nu zelf: moest het uw kind/lief/moeder zijn, dan zou je toch ook hopen dat een ander héél even de tijd nam voor een simpele bloedafname?

2 comments

  1. Zonde toch, ik heb me enkele maanden geleden online ingeschreven om de eigenschappen van mijn stamcellen te laten bepalen, maar ik heb sindsdien niets meer gehoord.
    Ik zal eens wat actiever moeten reageren zeker?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *