2 maand

Lieve Ellis,

Ellis, ik moet nog altijd beetje wennen aan jouw naam of aan het horen ervan. Dat is, vrees ik het trieste lot van baby 2 te zijn. Nog voor je geboren was, werd er al druk over jou gepraat. Vooral tegen je zus dan. “Baby dit” en “Baby dat”. Ook nu nog weigert ze jouw naam te zeggen. Je bent en blijft “baby” voor haar. We doen ons uiterste best om dit tegen je volgende vermaanddag te verhelpen, ik beloof het je.

Maar, twee maand ben je dus al…Huh? Nog maar twee maand?! Het lijkt alsof jij al veel langer deel uit maakt van ons gezinnetje. Een gezinnetje…Dat heb jij van ons gemaakt. Jools maakte ons mama en papa, maar jij, jij zorgde ervoor dat we met z’n vieren een gezin gingen vormen. Of zo voelt het toch voor mij. Als ik achteruit kijk in de auto en jullie samen op de achterbank zie zitten. Of als we in den Ikea rondlopen en jullie met z’n tweeën een hele kar vullen. Dan krijg ik zo’n vreemd, trots, blij, speciaal gevoel vanbinnen en dan voel ik dat het klopt. Wij vieren. Een gezin dus.

Je bent al iets vaker wakker en alert. Als we naar je kijken of tegen je praten, begin je spontaan te lachen. En mooi dat je dan bent. Helemaal om op te eten. Ook je voetjes en vooral je teentjes zijn helemaal geweldig. Je bent rustig en content en kan makkelijk alleen in slaap vallen. Langer dan een halve minuut heb je nog altijd niet gehuild. Zelfs niet als je honger hebt. Af en toe laat je een kreetje omdat je pijn hebt (zo lijkt het toch), maar wenen kunnen we dat écht niet noemen.

In die eerste weken eindigde je ‘s nachts vaak naast me in bed. Ofwel tussen je papa en mij in ofwel echt in mijn armen. Omdat je lastig was …of laat me dat anders zeggen: je had het lastig. Later bleek je, net als je zus, koemelkallergie te hebben. Gelukkig herkenden we de signalen vrij snel, zodat we je dus ook snel uit je lijden konden verlossen. Maar die momenten ‘smorgens waren stiekem mijn favoriete! Wij met z’n tweeën, rustig wakker worden. Even alle tijd voor elkaar. Zonder peutergeweld er tussen, zonder iets…gewoon jij die lekker rustig en relax, super cool naast me lag. Gewoon ons momentje.

Je kijkt graag rond, met grote ogen neem je alles in je op. Vanuit je relax geniet je van de aandacht van je grote zus. Zij huppelt maar rond je, legt dekentjes en speelgoed op je en overlaadt je met tutjes, kusjes of aaikes. Want dat is dan weer het grote voordeel van Baby 2 te zijn: constante entertainment gratis ende voor niets. Je laat het gaarne gebeuren.

Als andere mensen en zeker andere kinderen interesse in je tonen, is Jools er als de kippen bij. Ze komt dan héél zelfzeker, buik vooruit, schouders recht, dichtbij jou staan. Een beetje beschermend toekijken, zo lijkt het wel. En ook om duidelijk te maken dat jij écht wel onze baby bent. Zo schattig. En leuk om weten dat je, nu al, altijd iemand hebt die voor jou wil zorgen. Iemand die een oogje in het zeil houdt voor je. In het geval wij dat niet zouden kunnen doen. En zo droom ik soms al eens over later. Wanneer jij voor ‘t eerst naar de kleuterklas zal gaan. En je daar een lieve, beschermende zus zal hebben op de speelplaats. Eentje die de weg al wat voor je uitgezocht heeft en die je zal kunnen helpen op die eerste dagen. Later zal het je misschien eerder frustreren. Wanneer die grote zus van je al op kot zal gaan en jij nog een jaartje saai thuis moet zitten bijvoorbeeld. Allemaal dingen waarover ik al wel’s durf fantaseren tijdens die nachtelijk uurtjes.

Gelukkig valt het meestal nogal mee met die nachtelijke onderonsjes. Je begon met twee voedingen en nu doe je het soms al met ééntje. Sinds je ook minder last hebt van krampjes (door de verkeerde voeding) val je meestal vrij vlot in slaap na je flesje.
Vandaag krijg je, je eerste spuitjes bij K&G en zullen we eindelijk nog’s een update over je lengte en gewicht krijgen. Ik ben super benieuwd, jij kleine reuzin.

Je volgende vermaanddag vieren we in het zonnige Zuid-Frankrijk, we tellen alvast af!
Laat één ding duidelijk zijn kleine Ellis: we zijn blij dat je in ons team zit!

X
je mams

Edit: Net terug van K&G: je bent 6 kilo (en moest net nog eten) en 60cm. Een dikke P97 dus! Goed bezig liefje!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *