Dolle pret in het dierenpark Deel II

Na het dode giraffen fiasco vorige week deden wij vandaag een tweede poging tot het doorbrengen van een blijde dag in een dierenpark. Deze keer bracht dit ons in de zoo van Antwerpen.

Eerst gingen we naar al Jools haar lievelingsdieren: de olifanten, de “pingpings” en de giraffen. We zagen ze allemaal van dichtbij en geen enkel exemplaar liet er het leven bij.

Dit gaat goed dachten we.
Little did we know dat het volgende dierendrama ons nog te wachten stond.
We besloten namelijk een bezoekje te brengen aan de reptielen. En toen gebeurde het. We liepen door de exotisch warme gang waar je gigantisch grote leguanen en konsoorten kan bekijken.

Die beesten zaten echt vlakbij en op één plaats hing er zelfs een grote tak tot over het wandelpad. “Is dit wel de bedoeling?” vroeg ik mij luidop af. En terwijl ik het nog maar zei, “Als die beesten op die tak wandelen, kunnen die daar toch afvallen op het wandelpad”, werd één van die beesten plots opgeschrikt door een ander exemplaar waarop hij het op een lopen zette. Op die bewuste tak dus, waaronder natuurlijk net niemand minder dan Jools in haar buggy zat omhoog te kijken.

Gelukkig heeft Jools een stoere papa, die zonder twijfelen zich tussenbeiden smeet waardoor het beest in zijn armen viel. En daar stond hij dan met zo’n reusachtig beest in zijn armen. Natuurlijk schrokken wij ons allemaal een ongeluk en viel het beest daarna op de grond midden op het wandelpad. Hij zette zijn spurtje verder en liep vrolijk naar buiten, door de plastieken slierten die de beesten normaal moet tegenhouden bij een eventuele ontsnappingspoging. Het lief zette opnieuw de achtervolging in en pakte het beest terug op om het binnen te zetten. Ik liep ondertussen verder op zoek naar iemand van de zoo. Die zette het beest uiteindelijk terug in het terrein waar hij thuishoorde.

Eind goed al goed dus, al mag ik er echt niet aan denken dat dat beest recht op Jools gevallen zou zijn. Sven hield er enkele bloedende krabben aan over en een kort bezoekje aan de EHBO (want “het zou wel’s vies kunnen ontsteken anders”, wist de dierenverzorger ons te melden)

Ik denk dus dat het voor ieders welzijn beter is als wij even geen dierenparken meer bezoeken.

En voor wie nog twijfelde, da’s best groot ze, zo’n beest, zeker als het uit de lucht gevallen komt.

7 comments

  1. Oh baaaah, vies!
    Sven hield dat beest dan nog vast ook, wauw. Wat een held!

    Hopelijk houdt hij er geen oorlogswonden aan over. 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *