Rapport

In de creche hebben ze nu een nieuwe manier om met de ouders te communiceren. We krijgen nu om de zoveel tijd een groot papier mee, waarop we van alles te weten kunnen komen over Jools en hoe ze zich gedraagd in de creche. Precies een soort rapport. Ik vind dat natuurlijk geweldig, want het blijft toch een eigen leven dat ze daar leiden en ik vind het altijd leuk om een beetje te weten te komen hoe het haar daar vergaat.

Wat lezen we op haar “rapport”:
Grote Motoriek:
Jools haar grote motoriek is in orde. Ze klimt overal op en over. Bijv: het trapje van de glijbaan in de tuin.

Taal:
Tot vorige week sprak ze niets. Ze doet soms of ze het niet hoort of verstaat. Vanaf vandaag (maandag 28/3) praat ze hier ook enorm veel.

(Net een paar dagen eerder hadden we het er over gehad: Jools bleek daar dus niet te praten, terwijl ze thuis écht wel een spraakwaterval is. Vreemd vond ik dat. Maar mijn moeder stelde mij meteen gerust: ook ik bleek niet te praten in de kleuterklas. En ook later was ik heel stil in groep…En dat is toch meer dan goed gekomen 😉

Sociale ontwikkeling:
Jools speelt samen met de andere kindjes

Goed in je vel zitten:
Volgens ons zit Jools goed in haar vel.

Kleine motoriek:
Als ze wil kan ze goed eten en haar beker mooi uitdrinken. Jools kan een verfborstel al juist vasthouden. Ze heeft een voorkeur om het met haar links hand te doen.
(Ook wij hadden al opgemerkt dat ze vaak voorkeur geeft aan links…Benieuwd of ze dus écht een linkshandige zal worden.)

Ontdekken van de wereld:
Ze is er al de eerste bij om iets nieuws te ontdekken of om de hoek te gaan kijken wat daar is.

Verstandelijke ontwikkeling:
Jools weet heel goed wat ze wil en niet wil. Als ze geen zin heeft dan doet ze het ook niet.

Zelfsturing/ondernemen:
Ze komt goed tot zelfstandig spel. Ze speelt graag met de noppers (Weet niet of het zo noemt, ik kan het niet goed lezen, maar ik weet wel wat ze bedoelen)

Op Grote Motoriek en Verstandelijke ontwikkeling krijgt ze een kroontje (die worden dan ingekleurd) en verder staat er ook nog: Welbevinden: Jools voelt zich goed en bij Betrokkenheid: Jools is vaak intens bezig.

Wat ik leuk vind: popjes, noppers, steekparels
Vind ik niet leuk: stilzitten en slapen

Dit eerste rapportje gaat mooi mee in je herinneringsdoos, zodat we later nog’s kunnen lachen met hoe jij nu al “goed wist wat je wou en niet wou”… Dit doet er mij trouwens aan denken dat ik hier nog’s een update moet doen over jouw Box, want er zitten al heel wat leuke spulletjes in. Ook Ellis heeft trouwens een eigen doos gekregen. Daarover later meer!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *