2 jaar here we come!

21 maand ben je vandaag alweer.  Voor de bank een voldoende leeftijd om van babyrekening over te schakelen naar jongerenrekening. *SLIK* Zo confronterend zeg!

Voor ‘t eerst in je bestaan eigenlijk was het een iets lastigere maand. Je bent veel ziek geweest en de jaloezie is toch ook een beetje toegeslagen. Je ziet je zus nog steeds heel graag, maar ik denk dat je plots beseft that she’s here to stay.

Je hebt soms moeilijke dagen waarin je heel gefrustreerd kan zijn. Je weet dan met jezelf geen blijf en stampt en slaat in het rond. We hebben je voor t eerst écht in de hoek moeten zetten en het was natuurlijk ook niet de laatste keer. Gelukkig mist het zijn effect niet. Je blijft rustig (en geschrokken) zitten en wanneer je er terug uit mag, is het ook meteen over en ben je weer je blije zelve.

Je bent weer super veel aan het praten, je speelt veel met je eigen babypop en doet graag wat wij doen: de was ophangen, dingen in de vuilbak gooien, de ramen poetsen, Ellis bemoederen

Je leert zo veel bij en niet alleen van ons. Groot was gisteren mijn verbazing toen ik je vroeg waar je schouders waren. Met een blik van “duheuh!!” wees je me waar ze zaten. Nochtans hadden wij die steeds overgeslagen bij het oefenen van de lichaamsdelen.  Soms laat je ook écht merken dat je vindt dat we een domme vraag stellen of iets stoms doen: “Mama (of papa) toch!” klinkt het dan.

Gisteren zijn we eindelijk eens naar de dierenboerderij geweest en je vond het geweldig! Eindelijk zag je al die dieren uit je boeken eens in het echt. Schandalig dat dat past op je 21 maanden gebeurd, maar telkens we een uitje planden, was jij ziek. Gisteren was het dus eindelijk zo ver! Je was totaal niet bang en voederde de ezeltjes en geitjes zonder enige vrees. Je had echt de tijd van je leven. Ik kijk al uit naar morgen, Planckendaele!

Binnenkort gaan we nog een leuke eerste keer beleven: samen op reis! Ik kijk er zo ontzettend hard naar uit, lieve Jools. Ik weet gewoon dat jij de tijd van je leven zal hebben. Lekker veel buiten spelen, veel tijd met mij en papa én ook met je oma en opa, want zij komen ons een weekje vervoegen. We gaan er ook wat tijd maken om voor eens en voor altijd van je badfobie af te raken (de eerste stappen zijn we hier al aan het zetten) én later deze zomer gaan we ook maar’s werk maken van je zindelijkheidstraining. Je toont er al maanden interesse in, maar we vonden het toch nog wat vroeg. Grote stappen dus, maar je begint ook echt een grote meid te worden. Volgende maand moeten we zelfs al een school voor je kiezen. Huh? Was ik net zwanger van jou?

21 maand, bijna 2 dus. Wat ga je toch snel Joolske. En toch verbaas je me nog bijna elke dag. Met je coolheid, je schattig zijn, je lief-zijn, je ondeugendheid, gewoon door jezelf te zijn.

Never change.

X
je mams

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *