Vakantie, hallo?

Binnenkort gaan wij ein-de-lijk nog’s op reis! De eerste zelfs met Jools erbij. Buiten een weekje naar zee zijn wij nog nooit als gezin weggeweest. Erg eigenlijk. Maar zo gaat dat dus met verbouwingen en alweer zwanger zijn enzo.

Destination vraagt u? Zuid-Frankrijk! Een grote villa (4 slaapkamers) én zwembad!

En daar moeten wij dus geraken met auto en 2 kinders op de achterbank.
Nu probeer ik niet te stressen over deze (misschien wel helse) onderneming, want ik denk vooral dat je zo’n dingen toch niet echt kan plannen of voorzien. Ik bedoel maar: ge kunt plannen wat ge wilt, maar ge kunt- denk ik- toch nooit voorspellen hoe Jools en Ellis zich zullen gedragen en hoe het allemaal zal verlopen (gaan ze slapen, gaan ze zagen….)

Maar toch zit ik met wat vragen. Wie tips of meningen heeft, spit them out, waarvoor dank.
Dingen die ik mij afvraag:

– ‘s nachts rijden of overdag rijden. Wat zou het beste zijn?
– staan er in tankstations ook microgolf ovens of moeten we echt zo’n auto flessenwarmer voorzien? (ik geef af en toe ook wel’s een flesje gewoon op kamertemperatuur, maar warm lijkt mij net iets lekkerder te zijn) Mocht iemand zo’n ding te leen hebben toevallig…?
– ik lees soms dat baby’s maar 2,5 uur in de maxi cosi mogen zitten, maar hoe strikt moeten we dat nemen?
– We kunnen waarschijnlijk zo’n reismand lenen die je ook in de auto mag gebruiken. Heeft iemand daar ervaring mee? Is dat wel echt veilig?
– ter entertainment voorzie ik: boekjes, koekjes, bumba op dvd speler en leuke app’s op de ipad. Nog tips?
– We moeten ongeveer 10 uur rijden, maar met een aantal pauze’s tussen zullen we dus veel langer onderweg zijn. Als ik mijn flessen thuis steriliseer en ze afgesloten ergens bewaar, dan kunnen we die toch gewoon veilig gebruiken hé? Of moeten we onderweg (ook hiervoor) op zoek naar een microgolfoven om te steriliseren? Hoe strikt moet je dat eigenlijk nemen dat gesteriliseer?

En verder maar hopen dat we alles in die auto gepropt krijgen, want dat het een volksverhuis wordt, dat is al duidelijk!

7 comments

 1. Wat het zitten in de maxicosi betreft, volgens mij kan dat geen kwaad. Moest ge ze daar nu weken en maanden aan een stuk ganse dagen in zetten kan dat waarschijnlijk wel meer kwaad.

  Geniet van de reis. Ik ben jaloers! 😉

 2. Tijden: aan ons hebben ze aangeraden ‘s nachts te rijden omdat je dan zonder dat de kindjes zeuren grotere afstanden kan doen, maar dat is ook aan jullie of jullie dat zien zitten. Sowieso is goed doorrijden terwijl ze slapen de boodschap.

  De Franse wegrestaurants hebben allemaal zeer goede voorzieningen voor baby’s en kindjes, dus er is zeker mogelijkheid om flesjes op te warmen.

  Steriliseren is 24u goed wanneer je de flesjes goed afsluit vlak na het steriliseren. Plus eens je baby meer dan 6 weken is steekt het al niet meer zo nauw, dan kan je gerust tot 48u gaan.

  Voor de reis zou ik toch voor de maxicosi gaan. Wanneer jullie rusten de baby er eventjes uitnemen zodat ze net als jullie even de benen kan strekken is geen slecht idee, maar bijvoorbeeld voor refluxkindjes wordt soms zelfs aangeraden ze in de maxicosi te laten slapen. Dus op de heen en terugreis zal het niet steken.

  en betreffende de reis-flessenwarmer, zie je DM op Twitter.

  Veel plezier op reis! Wij wagen ons er in augustus aan, en onze kleine meid is wagenziek, we houden ons hart al vast!

 3. Wauw! Super bedankt voor de tips! En ook voor het aanbod uiteraard! Ik bekijk even of we eens in de buurt daar geraken (want die potjes warmer lijkt mij msch ook nog handig inderdaad.) Maar we konden ook eventueel al een flessenwarmer van Tamara te leen krijgen, dus moet even kijken waar we makkelijkste geraken. In ieder geval: super hard bedankt!

 4. Wij trokken vorig jaar met een 10maand oud louke naar ‘t zuiden.
  We reden overdag en dat is aardig gelukt (deden het wel in 2keer).
  Overal waar we stopten was er een microgolf en zelfs meestal een babyhoek met verzorgingskussen en zo.
  dus dat is zeker geen probleem.

  en dat autootje laden dat zal ook wel lukken. die van ons zat prop vol kampeer gerief maar ‘t raakte er wel nel allemaal in 😉

 5. Wij zijn vorig jaar met onze J. (toen 6 maanden) naar Italië gereden. Gewoon overdag gereden, in 2 dagen, met tussenstop in Zwitserland. Dat autorijden ging best goed, alleen in de file staan vond hij niet zo leuk.

  Ik zou ook voor de Maxi-cosi gaan ipv de reiswieg, en regelmatig stoppen zodat Ellis en Jools de benen even kunnen strekken. Wij hebben in elk tankstation een microgolfoven gevonden en zowat overal een babyhoekje met verzorgingskussen.

  Dit jaar doen we dezelfde tocht, maar aangezien hij nu veel minder slaapt overdag overwegen we om ‘s nachts te rijden. Maar daar twijfel ik dus nog over 😉

 6. Wij zijn 2 jaar geleden met een bijna 2 jarige Nora en een Marie van 6 maanden naar Polen gereden. Wij hebben ook ‘s nachts gereden. Voordeel is dat je zonder stoppen lang kan doorrijden wegens slapende kindjes. Groot nadeel: je wordt er zelf DOODmoe van. En aangezien wij weinig of niet konden rusten in Polen, hebben we daardoor wel een beetje afgezien.

  Maxi-cosi definitely. En niet aantrekken dat Ellis daar lang zal inliggen. Het is eenmalig, soms kan ze er eens uit, dus veel kwaad zal dat zeker niet kunnen.
  Microgolfovens vind je inderdaad bijna in elk wegrestaurant.

  Vooral veel speelgoed en entertainment voorzien voor Jools, denk ik! Wij hadden een zak vol boekjes, poppen, knuffels,… Misschien zo een dvd speler voor in de auto overwegen? Kost tegenwoordig niet zoveel meer.

  De autoflessenverwarmer is nog steeds beschikbaar hier. Maar je woont zo ver! 🙂 Eventueel eens afspreken in Gent een van komende weken?

 7. Wij zijn ook al 2 keer naar het zuiden van Frankrijk gereden. En dat valt super goed mee. Gewoon heel veel speelgoed meenemen en om de zoveel tijd iets nieuws boven toveren. Grote hits hier waren : – en boek kaarten (niet lachen tis echt waar, oppperste concentratie vergde het om ze allemaal uit het doosje te halen en vervolgens allemaal er weer in te steken… we waren zo een uur verder, ge moet er wel tegenkunnen dat uw achterbank vol kaarten ligt ;-))
  – zo’n magisch tekenbord is ook echt aan te raden. Leuk voor haar en daar kun je ook nog eens spelletjes mee spelen dat jij tekent en zij moet raden wat het is.

  Woohoo 2 weken zon, wat ben ik jaloers zeg!!!

  Veel plezier!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *