Volgend weekend doen wij hier vollenbak van babyborrel. Te veel familie, dus één groot babyborrel weekend om onze Ellis te bewonderen!
Om het toch een beetje low budget te houden, ga ik veel dingskes zelf maken.
Wat al zeker op het menu zal staan is deze super simpele, maar vooral kei lekkere speculoosmousse!
Voor 4 a 5 potjes:
Ingrediënten:
10 speculoosjes
2 eieren
250 gr mascarpone
1 soeplepel suiker
Niet veel, toch?
Maken:
Speculoosjes heel fijn maken (pletten met vork ofzo)
eiwit opkloppen
eidooiers en suiker mengen/kloppen tot het zo’n beetje een schuimige massa is
mascarpone toevoegen en los kloppen
speculoos toevoegen
eiwit doorspatelen
en…Klaar!
Afin, dan volgt nog het moeilijkste gedeelte, namelijk: laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast! SUCCES!
Ooooh, dat klinkt extreem lekker! Moet ik onthouden!
En hoeveel suiker heb je dan nodig, chef? 🙂
aangepast 🙂