Een streepje Luzine

Van t weekend was het eindelijk zo ver, een datum waar we al maanden naar uitkeken (naast die ene, andere datum natuurlijk): dit weekend mochten wij een vijf gangen menu gaan eten bij Luzine, het restaurant van Jeroen Meus.

En best of all: het was dan nog van de gratis en voor niets! Eén van ‘t lief’s beste vrienden had namelijk een goed dealtje gesloten en kon ons (samen met 9 andere gelukkigen) trakteren voor zijn 30ste verjaardag.

En eerlijk? Twas echt een hele ervaring: een prachtig mooie locatie én een uitgebreid menu! Een mens zou voor minder zijn best doen om zeker op tijd te bevallen. Overtijd gaan was écht geen optie, want dan had ik dit feestelijk evenement moeten missen!

Het begon met super lekkere hapjes, voorgerechten, hoofdmaaltijd, dessert en nog wat dessertachtige hapjes bij de koffie. Tegen ‘t einde van de service deed Jeroen zelve nog een rondje in de zaal om te horen of alles naar wens was. Sympathieke kerel!

De gerechten waren -Mijn Restaurant en Hobbykok gewijs- échte kunstwerkjes (op de foto zie je bijvoorbeeld de tarte tatin) en vooral een plezier om te eten, te proeven en ontdekken. Speciale dingen, gewone dingen op zeer speciale manier gemaakt, ongewone combinaties. En voor wie wou met aangepaste wijnen. Een hele ervaring én een echte aanrader. Ook al is het vrij kostelijk, ik kan het toch enorm hard aanraden zo’n avondje decadent doen!

Luzine, allen daarheen dus!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *