2 weken en 3 dagen

Lieve Ellis,

2 weken en 3 dagen. Zo lang ben je nu al bij ons. Het is zo’n cliché, maar soms lijkt het alsof je er altijd al bij hoorde en op andere momenten lijkt het als of er niets veranderd is….

Je bent namelijk nog steeds een super rustige baby. Een stille boedha zeg ik soms, of “ons comapatiëntje”.

Je slaapt veel, zoals alle baby’s, maar je doet dat zo rustig en stil dat we je soms echt even moeten porren om te zien of je nog wel ademt. Je maakt letterlijk geen geluidje.

Je bent soms al’s even wakker en je begint vaker zelf aan te geven dat je honger krijgt (zo om de vier uur). Gezien je problemen met je suiker de eerste dagen werd ons aangeraden om je ook ‘s nachts nog een extra voeding te geven en je geen acht uur te laten slapen, dus dat doen we nu ook. Je eet dus rond middernacht, vier uur en dan rond 8 uur. Daarna slaap je lekker nog wat verder, zodat we uiteindelijk wel uitgeslapen aan de dag (of namiddag) kunnen beginnen.

Je zus heeft het de laatste dagen iets moeilijker, maar ze sukkelt ook weer met haar baby astma dus ik vermoed dat het vooral daardoor kwam. Ze blijft je overladen met kusjes en letterlijk ook met speelgoed. Als je in de zetel ligt en ik kijk even niet, ligt er daarna bijna altijd wel iets op jouw buikje: een knuffel, een speelgoedje of een dekentje….Een kadootje van je zus dus. “Hier si, baby”, zegt ze dan. Super schattig. ook aan kusjes en knuffels zal het je niet ontbreken.

Vanaf morgen zal Jools twee dagen per week bij ons thuisblijven en voor die eerste keren hebben we dan ook kraamhulp aangevraagd. Benieuwd ook wat dat gaat geven. Gezien jij zo rustig bent, voel ik me al een beetje schuldig dat we iemand ons huishoudelijk werk zouden laten doen, maar ik ga de tijd goed gebruiken voor jou én voor wat extra quality time met Jools. Ik denk dat het haar wel goed zal doen.

Tot zo ver deze stand van zaken. Je doet dat goed, lieve Ellis en we zijn allen zéér blij dat je er bij bent!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *