Gedrag

Terrible Two…of gewoon aandachtzoekerij omdat ze voelt dat er something up is?

Geen idee, maar sinds vorige week (sinds mijn zwangerschapsverlof dus eigenlijk) merken we toch een groot verschil in Jools haar gedrag. Ze is wat huiliger/ meer zagerig. En wat vooral opvalt: ze kan heel kwaad zijn als ze iets niet mag. Nog geen echte driftbuien, maar vooral groot verdriet. Super zielig dus, maar voorlopig gaat het nog snel over door haar even te negeren en dan met iets anders af te leiden.

Verder is ze ook veel aanhankelijker naar mij toe dan anders, zegt ze naast haar heilige vier woorden (pipi, kaka, baby, bumba) nu ook héél veel mama. Een leuker effect is dat ze veel geknuffeld wil worden. Wat ik uiteraard met veel plezier doe!

Het kwaad worden ziet er ongeveer zo uit:

Maar meestal is het dus even snel gedaan als dat het gekomen is. Ik hoop dus maar dat we het onder controle kunnen houden eens de baby er is. Gelukkig heb ik hier en daar al wat tips bij elkaar gesprokkeld over hoe we haar het best kunnen laten kennis maken met de baby en alles wat er bij hoort.

De belangrijkste dingen die ik wil gaan toepassen zijn:
– wanneer Jools de eerste keer langskomt om de baby te zien, gaan we er voor zorgen dat we rustig alleen zijn. De baby zal in haar bedje liggen zodat Jools rustig kan binnenkomen en wij eerst volop aandacht voor haar kunnen hebben om haar uitgebreid te knuffelen en begroeten. Pas als ze zelf merkt dat er een bedje staat zullen we haar de baby voorstellen.
– De baby heeft ook een mooi kadootje gekocht voor Jools. Zo heeft ze meteen iets leuk nieuws om mee te spelen als ze op bezoek komt in het geboortehuis.
– We weten nog niet hoe het zal gaan als we naar huis komen, maar stel dat Jools dan thuis is (met de oma en opa ofzo), dan zullen we, net zoals bij de eerste ontmoeting er voor zorgen dat iemand anders de maxi-cosi naar binnen zal dragen zodat wij onze handen vrij hebben om Jools te begroeten en te knuffelen…. Zo zal ze de baby hopelijk minder als indringer gaan beschouwen.
– en verder gaan we proberen Jools zo veel mogelijk te betrekken bij de verzorging van de baby (oa door haar vragen dingen te brengen of te helpen)

Iemand anders nog goede tips?

3 comments

  1. Bij ons liep het allemaal heel vlot en er kwamen er zelfs 2 bij. Vol verwondering was hij voor zijn broer en zus. kusjes geven, vasthouden, …
    Ik was niet te beschermend … en het kwam allemaal goed.
    Als de kleinste wat groter is dan is het pas moeilijk. De kleinste wil op verkenning maar maakt zo dingen stuk van de oudste (een toren, een puzzel, …) of pakt dingen af … toffe momenten.

    Het komt allemaal wel slim! Eten geven liep ook niet altijd zo vlot, op die momenten heb je je handen niet vrij en dat was bij ons de moment om kattekwaad uit te halen (om de aandacht te krijgen waarschijnlijk) maar al bij al lukt het allemaal!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *