15 dagen

Da’s de officiële telling allesinds. En ik slinger tussen “laat die baby komen, NU” en “blijf toch nog maar wat zitten”. Grootste reden is de afschuwelijk slechte nachten. De ene nacht ben ik wakker van het zuur en misselijkheid, maar meestal is het probleem gewoon wakker worden en NIET meer in slaap geraken. NIET, ook al is het nog maar 2u snachts het lukt gewoon niet. En dus ben ik overdag een wrak. Niets waard. In het begin vocht ik er tegen, maar zelfs overdag wakker blijven bleek niet te helpen, zodat ik helemaal doodop was. Nu slaap ik gewoon wanneer ik maar kan, ook al is dat dus meestal overdag…. Dan heb ik op het eind van de rit toch ergens iets geslapen denk ik dan maar. Leuk is het niet, voel mij een redelijke zombie, maar ja, just go with the flow zeker? En pakken (van slaap) wat ik pakken kan? Tenzij iemand wonder tips heeft om toch ‘s nachts wat beter te slapen?

Jools voelt dat er iets op komst is. ‘S morgens gaat ze nu telkens met Sven mee naar de creche, terwijl dat normaal ons momentje was. En ‘s avonds komt ze vaak pas laat thuis zodat ze bijna meteen haar bed in gaat. Ook dat is niet zo leuk, maar het kan nu even niet anders. Haar thuis houden is écht geen optie. Ik moet echt nog wat bijslapen en rusten, anders lukt het echt niet.

Eens de baby er is, gaat ze nog drie (ipv vier) dagen naar de creche gaan. Twee dagen zal ze bij ons thuis blijven. Ons zijnde: de baby en ik….en de eerste weken ook: de kraamhulp. Want die hebben we dus uiteindelijk toch maar aangevraagd. Lijkt mij in het begin toch écht wel handig. Om ‘s morgens met Jools op te staan als wij een slechte nacht hebben gehad, of om mezelf wat tijd te geven om eens te douchen (was vorige keer nooit een probleem, maar met twee kleintjes in huis…?) en om wat gezond eten op tafel te toveren (als was het maar om Jools haar middageten te maken),….

Verder is het meeste nu écht wel in orde: de adressenlijst is klaar om geprint te worden, het kaartje is definitief goedgekeurd, alles is gewassen en ligt klaar, zelfs mijn eigen valies is al redelijk klaar (!), de maxi cosi is gewassen (maar moet nog terug in elkaar gepuzzeld worden, help!), het wiegje staat klaar, het kadootje dat Jools van de baby zal krijgen ligt klaar en het eerste pak mini pampertjes is ook aangekocht. Check, check, check dus!

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *