Goddelijk

Het beloofd een smakelijke avond te worden hier vanavond!

Het lief besloot dit jaar een heus menu te maken ipv de jaarlijke gourmets schotels boven te halen.
Hij koos voor Jeroen Meus’ kerstmenu (met een oostends vispannetje voor mij ipv de ragout) en de soep besloten we ook te vervangen. Want hier las ik een receptje wat mij op het lijf geschreven leek. Want ik, ik hou van zoete aardappelen. Jumsie!! En sint jacobsvruchten staan nu ook al een hele tijd op mijn verlanglijstje om nog’s te eten. De soep maakten we gisteren al (de vruchten voegen we a la minute nog toe), en smaakte alvast HEERLIJK!

Ook het dessert hebben we aangepast, want ik wou nog’s die chocolicious chocoladetaart maken van Good Shape Koen uit Komen Eten. Omdat het met oudejaar al eens wat meer mag zijn, ging ik deze keer ook voor de chocoladetruffels. En het moet gezegd: MAN, wat is dat makkelijk te maken zo’n truffel en vooral: mijn god, wat zijn die lekker!!! In t “echt” zal ik niet rap nen truffel eten, want ik vind dat meestal niet zo lekker. Maar deze, van eigen makelijk: die mogen er écht wel wezen! Dus wie nog last minute een lekker dessertje zoekt, of iets lekkers voor bij de koffie. Niet twijfelen. In een mum van tijd klaar, super makkelijk én vooral: GODDELIJK!

Smakelijk! En aan iedereen: een vreugdevol en gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!!

Chocoladetruffels:
Nodig: 2 dl room, 200gr witte en bruine chocolade, boter en chocoladeschilfers
Maken: Zet twee keer 1 dl room op het vuur en smelt daarin de chocolade (dus één panneke per kleur chocolade!). Blijf er bij staan en roer tot er een gladde pasta ontstaat (gaat vrij snel!) en meng er dan nog een klontje boter onder. Laat vervolgens minstens een uur rusten in de frigo. Rol truffels van de pasta en rol ze in de schilfers. Vervolgens lek je je vingers af en doe je je uiterste best om uzelf niet meteen een indegestie te vreten. Succes!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *