17 maand Jools

En eigenlijk kunnen we kort zijn: you still rock my world!

Nog héél vaak betrap ik mij er namelijk op dat ik op het eind van een vrije dag met jou luidop bedenk hoe’n tof persoontje jij toch wel niet bent. Je bent zo’n aangenaam, blij, nieuwsgierig kind. écht zalig om te zien gewoon.

Daarnaast begin je ook wel wat ondeugender te worden en de grenzen af en toe af te tasten, maar dat hoort er bij natuurlijk. Wél fijn is het feit dat je nu écht wel goed begint door te slapen. En dat mag natuurlijk wel na 17 maanden. We kunnen alle rust nog wel gebruiken voor t moment. Rust als stilte voor de storm that is. Want eens baby 2 zich aandient, zal het weer even gedaan zijn met lange, zalige nachten.

Je hebt ook de heel fijne, zeer geapprecieerde gewoonte om lekker uit te slapen in het weekend: 9u30 en vaker zelfs nog 10u of 10u30 zijn meer regel dan uitzondering.

Je praat steeds meer en meer en bent nu echt een klein mini persoontje. Je kan geweldig goed zelfstandig spelen en bent enorm geïnteresseerd in boekjes. Tv daarentegen interesseert je geen reet. Geen Bumba, Tik Tak of Baby tv die je langer dan 5 sec kan interesseren. Neen, jij kruipt liever gezellig in de zetel met een boekje of twee, drie.

Er zijn eigenlijk echt bijzonder weinig momenten die lastig zijn met jou. En als het al eens lastig is, is dat vooral omdat mijn buik nogal proporties begint aan te nemen, met de nodige (hoewel?) rugpijn tot gevolg. Maar zelfs dan werk je altijd goed mee. Je speelt rustig op je eentje, komt af en toe bij mij in de zetel een boekje lezen of een puzzel maken en zo halen we ook op de moeilijke (zwangere) dagen samen het einde van de dag.

We gingen ook nog’s naar Kind en gezin en 16,5 maand Jools blijkt goed te zijn voor 85 cm en 13,something kilo. We kochten vorige maand ook je tweede paar echte schoenen en dat in maat 22.

De Sint himself kwam langs in de creche en je bleek één van de weinige kindjes die daar weinig van onder de indruk was. Tranen leken je overbodig en blij ontving je je kadootje.

Life with you is great en ik ben steeds meer benieuwd om je verder te zien evolueren.

Dikke kus,
je mams

5 comments

  1. ow, is dat écht nog zo groot enzo dan? Dacht dat het nu wat genormaliseerd was 😉

    Ze was altijd p97, maar deze keer is daar niets van gezegd, buiten dat ze gewoon goed in proportie was.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *