Hij Komt!

De Sint, daar ging ik eerst niet aan mee doen. Ten eerste snapt of kent ze het nog niet en ten tweede is December al zo’n dure maand. En nieuwe schoenen had ze ook alweer nodig. En trouwens? Nog meer speelgoed? Waar moet een mens het toch laten?

Zéker met de gedachte dat er hier binnenkort weer een park en zo bij moet….?

Maar dan kwam het ideetje van het tafeltje en de stoeltjes…Want daar zou ze toch écht wel plezier van hebben. Ze wil tegenwoordig altijd aan tafel spelen. Ze kleurt graag én ze houdt er van op zeteltjes en stoeltjes te klimmen. En dan was er nog die promo in den Ikea voor een simpel houten tafeltje. En ooit, lang geleden zag ik toch ergens een foto van iemand die zo’n tafeltje héél tof gepimpt had? Dus ja, misschien toch maar beetje van Sint doen, want anders zou het toch maar zielig zijn hé?

En toen kwam ik in de kringloopwinkel en zag ik daar een goedkope “baby” pop liggen. Ook dat zou toch wel handig zijn, zo met de baby op komst?

En op de tweedehandsbeurs vond ik een heel mooi (maar marginaal) poppenbedje voor 2 eurots begot! Dat kon ik toch ook niet laten staan? En die Fisher Prize telefoon? Die ziet er gewoon nog gloednieuw uit. En wasco’s en kleurboekjes die kosten écht bijna niets in de winkel. En een beetje chocolade kon toch ook niet ontbreken?

En in de kast stond ook nog dat handige tekenpapierrol-ding dat Jools kreeg voor haar eerste verjaardag van haar meter. We hadden er nog nooit de plaats voor gevonden om het echt te installeren….

En voila, zo komt het dus dat Jools morgen hopelijk fijn verrast zal worden….En stiekem vond ik het zelf al héél leuk om er mee bezig te zijn. En eerlijk? Jools is toch écht wel heel braaf geweest dit jaar.

Sneak preview?

En ook eentje met het (helaas nog margi, maar soon to be very pimped) poppenbedje:
Bedoeling is dat het een nieuw, mooi kleurtje krijgt én uiteraard een super mooi lakentje, dekentje én hemeltje. Helaas is dat er nog niet van gekomen. Het waren nogal drukke tijden, ook voor de Sint.

6 comments

 1. Bij ons komt de sint vannacht! Spannend! Ik heb in de kringwinkel ook een poppenwieg gekocht met wat opknapwerk aan. Ik denk dat ik hem bij kerst ga geven, want er is nog geen matrasje bij.
  En dat tafeltje en die stoeltjes zal ze wel geweldig vinden. Pia vindt het alvast super!

 2. Oh, ziet er heel leuk uit! Voorlopig zijn wij van plan om niets specials te doen met de Sint. Het zegt haar nog niets en onze woonkamer staat hier vol speelgoed die ze pas voor haar verjaardag kreeg. Maar ben de laatste dagen toch aan het twijfelen, een verrassing zou ze wel leuk vinden… ‘k ga mij moeten haasten!

 3. Ja de stoel valt in de smaak! De wasco’s ook! En vooral ook het werkbankje (om zo staafje door te kloppen) is een hit (0,75 cent in de kringloopwinkel en was nieuw!).

  Maar ook de pop (oef!) krijgt haar interesse. Ze kust ze kei vaak en pikt haar tut 🙂

  En Missfolies: ik dacht nét hetzelfde, maar deze ochtend was ZO leuk om zien dat ik nu héél blij ben dat we toch wat verzameld hadden!

 4. 🙂 Zo leuk dat tafeltje (en natuurlijk het speelgoed erop), kheb ook zo’n poppenbedje staan, voor tegen dat ze twee jaar wordt. Kben al benieuwd wat jij er van zult maken!

 5. wij hebben dat tafeltje ook, zelfs in tweevoud, want te klein voor 3 kinderen :O, en daar hebben ze al heel veel plezier aan gehad, en nog steeds!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *