Naaien!

Wij zijn begonnen aan het volgen van naailes. Twee lessen al, how how!

Wat we al kunnen? Recht stikken, hoekjes stikken, boogjes stikken en hechten! Wehey!

Waar ik al van droom?
Twee dingen: nu zondag al eens iets fabriceren. Iets super makkelijk, basis dus, wat misschien, per ongeluk nog zou kunnen lukken ook. Iemand tips?

Ik denk aan: een slab of labeldoekje ofzo?

En dan verder zou ik héél graag een ledikant dekenhoesje maken voor baby 2. Een mooi stofje koos ik al….Maar nu nog een plan (en eerst natuurlijk ook wat meer ervaring). Maar mocht iemand dus een patroontje hebben of beter nog: een tutorial hebben hiervoor, dan zou dat alvast zéér welkom zijn!

Zij die leren naaien groeten u.

7 comments

 1. Aah, tof dat ge ook aan de naaiverslaving bezweken zijt 🙂

  voor dat eerste naaiwerkje kan ik je idd zo’n labellapje aanbevelen, echt gemakkelijk en leuk resultaat!
  Gewoon twee gelijke lappen knippen, de labeltjes op een van de lappen spelden, (met de labeltjes naar binnen toe), ne keer vlug rondomrond stikken op nen halven centimeter (zodat de labeltjes al vastzitten, anders miserie!) en dan de twee lappen op elkaar (recht op recht) en toestikken!

  Voor dat ledikanthoesje; in de boek van Amy Butler (“kleding en knuffels voor de kleintjes”) staat er een patroon!

  Veel succes!! Als ge hulp nodig hebt bij iets, vraag maar eh 🙂

 2. Met een slab zou ik nog even wachten. Die biais eraan bevestigen is toch niet zo eenvoudig. Allé, uiteindelijk wel, hoor, je moet gewoon weten hoe het moet.
  Maar een labeldoekje, of meteen je dekenhoes. Waarom niet? Dat is toch voornamelijk rechtdoor stikken? Ik zou het eerste eens op papier tekenen (eventueel in het klein), zodat je weet waar de naden zitten, waar de flap onderaan komt. Dat moet wel lukken, denk ik. En anders roep (mail) je maar.
  Succes!

 3. @ LIesel: labellapje lijkt me idd nog te doen, maar probleem is dat ik natuurlijk nog geen restjes stof liggen heb om de labeltjes te maken hé 🙂

  @ en inderdaad: veel rekenen: oei oei, katleen? 😉

  en Oontje: gij ziet het wel zitten hé 🙂 Denk idd dat dekenhoes nog te doen moet zijn, probleem is dat ik nog écht geen idee heb hoe te beginnen en vooral: ik heb mijn mooi stofke nog niet hé (al zou ik het indd msch op een ander goedkoper stofje kunnen uittesten? Hmzz…. Benieuwd wat morgen brengt 🙂

 4. Ik heb donderdag mijn eerste les gehad. De 2 vorige heb ik gemist door onze reis waardoor ik totaal niet kan volgen natuurlijk… Volgende week beginnen we aan een tas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *