14 maand

Vandaag ben je al weer 14 maanden. Voor het eerst moest ik even goed nadenken hoe oud je nu al weer was.

Aanvankelijk dacht ik dat ik hier na je eerste verjaardag niet goed meer zou weten wat schrijven….dat je gewoon jezelf zou zijn en dat er niet zoveel meer zou veranderen. Boy was i wrong.


Je wordt nu echt een mini-mensje en steeds minder een baby. Je verstaat heel veel en we krijgen nu zo veel van je terug. Je knuffelt en kust ons. Je aait ons als we moe of ziek in de zetel liggen. Je lijkt oprecht dolgelukkig als je ons terugziet na een dagje creche of een nachtje slapen en je kan steeds beter communiceren wat je wil of vooral niet wil.
Je bent gefascineerd door je eigen lichaam. Je kijkt graag naar je eigen, en andermans buik. Je wijst trots je neusje aan als we dat vragen en trekt graag aan je eigen haar.

Je stapt ongelooflijk goed. Op je vorige vermaandag zette je voorzichtig en plots je allereerste stapjes en amper twee weken later kon ik me al bijna niet meer voorstellen dat je het ooit niet kon.

Je kleine vingertjes blijft enthousiast de wereld aanduiden, wij benoemen wat we kunnen. Zelf zeggen doe je nog steeds niet héél veel. Je zegt wel het allerbelangrijkste: mama. Dat je het ook tegen papa zegt, vergeven we je nog.

Verder kom je niet verder dan poe (poes) en graaaauuuwwww (wat doet de leeuw?) en aaaaaiiiii (poes strelen).

Als je gaat slapen werp je kushandjes, als je merkt dat er iemand de ruimte gaat verlaten zwaai je. Je drinkt zelf van een beker en je houdt van soep.

De creche is sinds de vakantie (en het stappen) een vermoeiende bedoening voor je. Het fijne extraatje is dat je nu altijd langer slaapt dan wij…In de week vis ik je rond 8u uit je bed, in het weekend slaap je nu bijna altijd tot een uur of 10.

En wij? Wij zien u dood en doodgraag, écht letterlijk élke dag nog liever dan de vorige…oh boy waar gaat dat eindigen?

Uw toekomstige broer/zus doet het ook héél goed. Maar daarover later meer, zodra ik de allercoolste echo ooit heb kunnen in scannen!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *