Gouden tip….

Ik zweer het u: vrouwen die zonder vroedvrouw zwanger zijn en bevallen, ik snap hen niet.
Natuurlijk zijn er gewoon super veel mensen die gewoon het bestaan niet afweten van alle mogelijkheden die er op dat vlak zijn en dat is eigenlijk toch echt héél spijtig.

Want écht waar: ik zou het allemaal niet zonder Annemie willen gedaan hebben/ of doen nu.
Annemie is zo’n rots in de branding, zo’n steun, zo’n geruststelling op moeilijke of onzekere momenten….ik weet niet wat ik zonder haar zou doen gewoon.

Vorige keer al, bij Jools konden we telkens bij haar terecht voor geruststellende echo’s, leuke, persoonlijke babbels en vooral een mega steun tijdens de toch wel zware bevalling.

En nu, nu alles niet helemaal gaat zoals we het liefst zouden hebben, staat ze ook voor ons paraat: met goede raad, geruststellende woorden en onvoorwaardelijke steun. We kunnen letterlijk dag en nacht, week en weekend bij haar terecht. Dankzij haar hou ik de moed er in en heb ik héél sterk het gevoel dat alles wel goed zal komen. Volgende week mogen we nog’s langsgaan voor een echo (waarop ik eigenlijk héél hard hoop te kunnen zien of we een zoon of dochter zullen krijgen!) en de week erna hebben we de in Gasthuisberg afspraak voor de punctie. Een afspraak die ik, liefst van al, nog altijd zou willen afzeggen. Lief zou ze liever wel laten doorgaan, gewoon voor de zekerheid die de test biedt.

In ieder geval: ik zal blij zijn als deze onzekere periode kan afgesloten worden en we gewoon blij kunnen af tellen naar februari.

Maar, wat ik dus toch even wou zeggen aan alle zwangere vrouwen out there: informeer uzelf over de mogelijkheden en het aanbod: google eens op zelfstandige vroedvrouwen, geboortehuizen,…. Tis echt zo’n wereld van verschil!

2 comments

  1. Ik hoorde dat ook al en ben ondertussen al eens aan het googlen geweest naar een geboortehuis in de buurt.

    Als onze rijstkorrel blijft plakken (zo groot zou onze baby nu moeten zijn 🙂 ), ga ik mij toch ook eens informeren.

    Wat de punctie betreft, hoop ik vanuit de grond van mijn hart dat alles goed komt. Ik snap wel dat je die liever uit de weg gaat, maar die geeft inderdaad zekerheid. Daarna kan je dan gewoon onbezorgd zwanger zijn!

    Ik duim!

  2. Vroedvrouwen zijn idd fantastisch! En zwaar onderschat. Die van ons deed wel geen echo’s, maar dat vond ik niet erg. Ze nam wel lekker veel tijd voor de hartslag enzo… Gigantisch veel succes, he!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *