13 Maanden

Lieve Jools,

Het wordt zo’n cliché, maar de afgelopen maand met jou was zo geweldig.

De crèche was dicht en ook wij hadden vakantie. Helaas moest papa héél hard werken om een badkamer te maken in ons huis, waardoor jij en ik dus op elkaar aangewezen waren. Niet altijd even fijn, vooral omdat het weer niet echt wou meewerken. Soms wisten we niet goed hoe we onszelf moesten entertainen. Maar toch: wat ben je een zalig kind!

Als 13e vermaandagkadootje gaf je jezelf zonet een new skill, en wat voor één. Je besloot je allereerste solo stapjes te zetten. Net op een moment dat zowel papa als ik erbij waren! Trots dat we zijn zeg!!! Je ziet er zo super schattig en lief en stoer en cool uit!!!! Go girl, de eerste stappen zijn alvast gezet!!

Je bent zo blij en grappig (!) en gemakkelijk en vooral duidelijk: wakker zijn = happy time. Wenen is: ik ben moe of ik heb honger. In bed leggen of eten geven biedt dan de oplossing en klaar is kees.

Je dertiende maand stond volledig in het teken van klimmen: Je nieuwe hobby’s zijn: op en af de zetel klauteren, op de trap spurten, alle andere soorten trapjes en hindernissen nemen, op de vensterbank klauteren….You name it, you’ve climbed it. Je kan je voorstellen dat het ons soms de nodige hartinfarcten bezorgd en jou de nodige blutsen en builen.

Om maar een voorbeeld te geven: hier zaten we in de living te spelen toen plots de vuilniswagen voorbij kwam. Veel lawaai, dus dat moest jij van dichterbij bekijken natuurlijk. En hop daar ging je.

Had het raam niet op “kiep” gestaan, dan stond je op de vensterbank. Maar zo ben je dus, al vanaf je geboorte eigenlijk: ondernemend en nieuwsgierig.
We gingen samen met oma en opa een weekje naar zee, waar ook je papa ons halverwege de week kwam vervoegen. Je genoot van het weer, de lucht, het zand, het strand en vooral: van alle aandacht. Je bent enorm hard veranderd deze maand. Je lijkt plots écht héél groot. Helemaal geen baby’tje meer.
Deze maand maakte je ook je allereerste tekening.
Je speelt graag met auto’s, in de zandbak en je doos met vormpjes die je door het juiste figuurtje in de doos moet duwen. Allemaal nieuwe dingen die je volop ontdekt sinds je verjaardag. En ik die dacht dat alles wat minder snel zou gaan, nu we die eerste verjaardag gevierd hadden. Ik was blijkbaar mis: je blijft ons verbazen met je kunnen én zijn. Iedere dag weer.
De grootste veranderingen zijn er in je interactie naar ons toe: je knuffelt ons, geeft aaikes, kushandjes en héél soms zelf al eens een kus op onze wang. Allemaal dingen die ons doen wegsmelten, dat spreekt voor zich. Verder blijft je liefde voor mannen, en dan vooral die met baarden bestaan. Ook op het strand kon je uren lang naar voetballende jongens staren. Dat beloofd alvast voor je puberjaren. Je allergrootste liefde blijft je papa. Je kan hem echt platknuffelen. Soms lijkt het alsof je in hem wil kruipen. Een écht papa’s kindje, da’s duidelijk.
Vandaag was dus een belangrijke dag: niet alleen werd je vandaag 13 maand oud én zette je je eerste stapjes. Ook je babybroer – of zus kreeg een goed rapport! Vandaag, op 12 weken zwangerschap werd er een nekplooimeting gedaan. Plots zagen we een super mooi babietje op het scherm verschijnen! Ik was écht vergeten hoe cool zo’n 12 weken echo al is. Volgens de eerste resultaten was alles tip-top in orde. De voorziene geboortedatum blijft wel wat onduidelijk: het schommelt nu tussen 21 en 24 februari ergens…Benieuwd wat het zal worden!

5 comments

  1. Ha super goed van die echo en Jools gaat ook weer immens hard he.
    Zeg, de kast op mijn blog is van IKEA, zoek op STUVA. Een aanrader als je ‘t mij vraagt, maar wel populair. Blijkbaar kunnen ze de vraag niet echt volgen en bijgevolg komt die van ons deels uit Gent, deels uit Rijsel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *